REAKCIJA NA IZJAVU

HRVATSKI GENERALSKI ZBOR 'Nepristojni Maras trebao bi se ispričati generalu Krstičeviću'

 Goran Mehkek/CROPIX

Hrvatski generalski zbor priopćenjem je oštro reagirao na tvrdnju ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, koju je iznio u nedavnom intervjuu Jutarnjem, a koja je već izazvala niz reakcija u javnosti.

Govoreći o kandidatu HDZ-a na predstojećim izborima, umirovljenom generalu Damiru Krstičeviću, Maras ga je usporedio s SDP-ovim kandidatom u istoj izbornoj jedinici, Krstičevićevim suborcem i aktualnim ministrom obrane Antom Kotromanovićem. 'Razlika između njih dvojice je ta da je Kotromanović veliki ratnik koji je ratovati naučio u Domovinskom ratu, a učio je i od generala Gotovine. Za razliku od njega, Krstičević je vojne vještine učio u JNA', rekao je Maras u intervjuu Jutarnjem.

U nastavku u cijelosti prenosimo priopćenje Hrvatskog generalskog zbora koji je reagirao na tvrdnju ministra Marasa.

'Mislili smo da su vremena vrijeđanja, ponižavanja i progona hrvatskih generala zauvijek za nama. No nažalost, glasnogovornici onih koji nikada nisu željeli samostalnu i suverenu Hrvatsku, ponovno dižu svoje glave.

Tako se je u svom dobro poznatom stilu potpredsjednik SDP-a, ministar poduzetništva i obrta i bliski suradnik premijera Milanovića, Gordan Maras u intervjuu Jutarnjem listu od 22.10.2015. grubo okomio na generala Damira Krstičevića, jednog od najistaknutijih zapovjednika Domovinskog rata.

Nepristojno i nekulturno, ne samo prema generalu Krstičeviću, nego i svim hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu, i to od čovjeka koji ništa nije učinio za obranu Republike Hrvatske, kao što isto tako ništa nije učinio kao ministar, osim što se novcem poreznih obveznika hvali svojim „uspjesima i dostignućima“.

Gospodine Maras, ispričajte se generalu Krstičeviću, jer to bi bio minimum pristojnosti i kulture koju vam nalaže javna politička scena i javni dijalog. Nemate pravo vrijeđati one koji su branili i stvarali Hrvatsku, za vrijeme dok ste vi mirno spavali. Razumijemo da samo vrijeđanjem i osporavanjem drugih nastojite graditi svoj politički autoritet, jer on baš nema nikakvog utemeljenja u svemu onome što ste do sada u životu radili i napravili.

Vrijeđanje hrvatskih branitelja i generala, kao i neprihvatljive podjele u hrvatskom društvu, nažalost za vrijeme vaše vlade dostigle su vrhunac.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:29