NAPAO ŽUPANA

Hrvatski glumac u videu ‘oprao‘ Radimira Čačića: ‘Stari ste i umorni, idite u mirovinu!‘

Kerekesh Teatar je nezadovoljan novcem koji je od Varaždinske županije dobio za organizaciju Tjedna smijeha

 
 Facebook Screenshot, Kerekesh Teatar

Glumac Jan Kerekeš objavio je na Facebook stranici Kerekesh Teatar video snimku upućenu varaždinskom županu Radimiru Čačiću, čime je nastavljena svađa Varaždinske županije i Kerekesh Teatra.

Naime, Kerekesh Teatar je nezadovoljan novcem koji je od Varaždinske županije dobio za organizaciju Tjedna smijeha. Radi se o 3.000 kuna, što smatraju sramotnim i ističu da župan Čačić ne cijeni kulturu, a Teatar je aktivni promotor Varaždina i županije, javlja Varaždinski.hr .

Nezadovoljan time, Jan Kerekeš je danas izveo performans u kojem je građanima dijelio maske za lice u vrijednosti 3.000 kuna. Nakon tog performansa su mu iz Županije odgovorili.

'Da uzmemo osobama s invaliditetom i umirovljenicima i damo Kerekešima koji su prihodovali 2,9 milijuna kuna?', poručili su Kerekešu iz Varaždinske županije i optužili ga da je taj prosvjed zapravo predizborna kampanja.

Kerekeš je potom na Facebooku objavio video snimku u kojoj se obraća županu Čačiću. U video snimci mu poručuje neka se srami, a publiku moli da video podijeli u znak prosvjeda protiv politike koja ne zna za kulturu. Kerekeš ističe da se ne radi ni o čijoj kampanji, već o borbi za kulturu.

'Poštovani gospodine Čačić, dragi župane Varaždinske županije, vidim da ste poslali priopćenje medijima vezano za naš prosvjed jer smo dobili 3.000 kuna za najveći kazališni festival u Hrvatskoj i najposjećeniju kulturnu kazalištu manifestacije u Varaždinskoj županiji. Vidim da ste u naslov stavili pitanje da li bi Kerekesh teatar htio da maknete sredstva za invalide, da im uzmete i da date Kerekesh teatru. Stavili ste sliku invalidskih kolica. Jeste vi stvarno naivni da mislite da su ljudi budale? Pa Kerekesh teatar odigra više humanitarnih predstava nego bilo koje kazalište u Hrvatskoj. Kerekesh teatar u tim humanitarnim akcijama skupi više novca nego što vi dajete udrugama invalida. Jeste svjesni toga? Vidim da ste stavili da je Kerekesh teatar uprihodovao 2.9 milijuna kuna u 2019. godini. Zašto taj patuljak koji vam je pisao to priopćenje nije napisao koliko programa je Kerekesh teatar napravio u 2019. godini? Ja ću vam reći. Više od 200 predstava preko cijele Hrvatske i inozemstva. Zašto nije napisano da u toj istoj kalkulaciji je napravljen i dugometražni igrani film? Niste bili na filmu? Niste gledali? Ne posjećujete kino? Ne idete u kazalište? Vas to ne zanima? Zanima vas politika. Bavite se politikom. Može i do groba. Ja ću vam samo reći da ste stari. Stari ste i umorni ste. Idite se odmoriti. Idite u mirovinu. Ako je Sjajni bal vrsta kulture koju Vi želite promovirati u Varaždinskoj županiji, ja vam odmah mogu reći, zaboravite. Dok se Vi gore gutite u kanapeima na sjajnom balu, Kerekesh teatar igra predstave u vatrogasnim domovima i u društvenim domovima za pet puta bolju publiku, jednostavnu publiku, za male ljude koji razumiju sve ovo što vi sad radite. Manipulirate naslovima, uzimate udruge invalida kao primjer nečega što bi trebalo se odražavati na kulturu i obrnuto. Žalosno. U ovome što vam ja sad govorim nema politike ni trunka politike. Ne zanima nas ni plavo ni crveno, ljubičasto, žuto. Ne zanima nas ni gore ni dolje, ni lijevo ni desno. Pustite nas kulturnjake da se bavimo kulturom', rekao je Jan Kerekeš u video snimci koju je objavio na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 14:52