ZA SVAKU POHVALU

Hrvatski kontrolori letenja donacijom pomažu ukrajinskim čuvarima neba i njihovim obiteljima

Vjerujemo da će naša novčana donacija djelomično pomoći našim kolegama u saniranju teških posljedica ovoga rata, kaže Krešimir Rakoci

Krešimir Rakoci

 PROMO

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) pridružio se hvalevrijednoj humanitarnoj akciji za pomoć kolegama kontrolorima leta iz ratom pogođene Ukrajine. Riječ je o inicijativi "Adopt a Ukrainian ATCO Family" koju je pokrenula Međunarodna federacija udruga kontrolora zračnog prometa (IFATCA). Osim HSSKL-a, svoj novčani doprinos putem Fonda za potporu koji je osnovala IFATCA dala je i Hrvatska udruga kontrolora letenja (HUKL). Glavni ciljevi ove plemenite akcije su organizacija prijevoza i smještaja za potrebite te doniranje financijskih i materijalnih sredstava ukrajinskim kolegama i njihovim najbližima.

- Pružamo ruku spasa našim kolegama iz Ukrajine, ali i podržavamo napore Poljske, Rumunjske, Mađarske i Slovačke, odnosno susjednih zemalja pogođene države, koje proteklih tjedana neumorno nude i osiguravaju pomoć ukrajinskim kontrolorima letenja i njihovim obiteljima. Snažno podupiremo njihove napore, s obzirom na to da je sve više naših ukrajinskih prijatelja primorano napustiti vlastite domove i domovinu te pronaći, nadamo se, privremeni smještaj u drugim državama. Vjerujemo da će naša novčana donacija barem djelomično pomoći našim kolegama u saniranju teških posljedica ovoga rata - izjavio je Krešimir Rakoci, predsjednik Sindikata kontrolora letenja.

image

predsjednik HUKL-a Željko Oreški i predsjednik HSSKL-a Krešimir Rakoci

PROMO

Međunarodna federacija udruga kontrolora zračnog prometa (IFATCA) najveće je i najopsežnije predstavničko tijelo za kontrolu zračnog prometa u svijetu, a jedan od njezinih ključnih ciljeva jest djelovati kao neprofitna i nepolitička federacija. Jednako tako, svjesna je važnosti društvene odgovornosti i brige za građane Ukrajine, ali i za cjelokupnu ATCO (Air Traffic Control Officer) zajednicu. Inicijativom "Adopt a Ukrainian ATCO Family", IFATCA na humanitarno sudjelovanje poziva sve koji su u mogućnosti pružiti osnovne uvjete života ukrajinskim građanima, a posebno kontrolorima i njihovoj najbližoj rodbini. U vremenima kad mnogi Ukrajinci traže izlaz iz svoje domovine te prihvat, ponajprije u susjednim zemljama, Sindikat kontrolora letenja je tako, kao i mnogo puta dosad, pokazao svoje veliko srce.

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja kontinuirano sudjeluje u dobrotvornim akcijama različitog karaktera. Nakon potresa u Petrinji i Sisku, hrvatski kontrolori jednoj obitelji donirali su mobilnu kućicu te su učenicima s područja Banovine poklonili deset prijenosnih računala. Dugi niz godina financijski pomažu socijalno ugroženim zagrebačkim obiteljima, a od 2014. podržavaju akciju "Velika srca trče" te prikupljaju sredstva za Udrugu Nova budućnost koja brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja (HSSKL) broji 350 članova, od čega je 260 kontrolora zračnog prometa. HSSKL djeluje na principima samostalnosti, dragovoljnosti, solidarnosti i odgovornosti prema svakom članu i članstvu te nezavisnosti prema poslodavcu, državnim, političkim te drugim organima i institucijama.

image

HSSKL u Petrinji i Glini

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:19