NA RUBU EGZISTENCIJE

HRVATSKI KRALJ ČIPSA ODUŠEVIO PLEMENITOM GESTOM Darovao 30.000 kn obrtnicima koji su zatvorili lokale: 'Nisam mogao ostati gluh i slijep'

 
Zvonko Popović
 Danijel Soldo / CROPIX

Zatvaranje kafića, restorana, frizerskih i kozmetičkih salona, urarskih i drugih radnji zbog pandemije koronavirusa izazvalo je velike probleme vlasnicima tih obrta koji su preko noći ostali bez prihoda. Brojni među njima i prije su poslovali od mjeseca do mjeseca, pa je neke od njih novonastala situacija praktički dovela do ruba egzistencije.

Takvih slučajeva ima u cijeloj Hrvatskoj, ni Donji Miholjac nije izuzetak. No, tamo se našao privatni poduzetnik koji je čuvši za situaciju u kojoj su se našli neki njegovi sugrađani, odlučio reagirati. Zvonko Popović, vlasnik tvrtke Kanaan, najvećeg hrvatskog proizvođača čipsa, izdvojio je 30.000 kuna sa svog privatnog računa iz dobiti na koju je plaćen porez i uplatio ih na račune šest obrta u Donjem Miholjcu. Svakome po 5000 kuna.

Donji Miholjac, 190714.
Zvonko Popovic direktor tvrtke Kanaan.
Na fotografiji: Zvonko Popovic portretiran u svojoj firmi Kanaan povodom prodaje tvrtke Emilu Tedeschiju.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
Danijel Soldo / CROPIX
Zvonko Popović

- To je najmanje što sam mogao učiniti za ljude koji su se našli u problemima, od kojih su neki egzistencijalne prirode. Kontaktirao sam lokalnu Obrtničku komoru i u dogovoru s njima izabrao šest obrta koji su se našli u najvećim problemima te sam im uplatio po 5000 kuna. I ja sam nekada bio obrtnik koji je slabo zarađivao i nisam zaboravio kako mi je bilo u početku. Danas naša tvrtka odlično radi i u takvoj situaciji nisam mogao ostati gluh i slijep na probleme svojih sugrađana, jer je ovo vrijeme u kojem se ono što imamo treba podijeliti s onima kojima je potrebno - rekao nam je Popović, istaknuvši da je riječ o ljudima koje ne poznaje osobno.

- Ne. Nisam s njima ni u poslovnom ni u privatnom odnosu. Jednostavno nisam mogao zažmiriti na činjenicu da se sin vlasnika jednog obrta morao vratiti iz Zagreba, gdje studira, jer je morao otkazati stan i sada ovdje ići u nadnicu. Zar da dopustim da se nekome isključi struja? To nema smisla i takvim ljudima treba pomoći bez ikakve obveze da mi to moraju vratiti. Pomoći ću im jednako i sljedeći mjesec - rekao je vlasnik Kanaana koji nije bio previše voljan o tome javno govoriti, no odlučio se za to iz drugih pobuda.

- Nisam ovo učinio da bih se reklamirao. Ovo je vrijeme kad svi moramo na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima biti solidarni - poručio je Popović čija tvrtka zapošljava 130 radnika i svi primaju pune plaće, iako su se i njima narudžbe znatno smanjile, a time je pao i prihod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:27