DIPLOMIRAO U ZAGREBU

Hrvatski liječnik Mladen Antolić osuđen u Americi na 10 godina zatvora: Drogirao pacijentice, pa orgijao s njima!

Dr. Mladen Antolić (57), liječnik iz Orlanda, osuđen je na zatvorsku kaznu od deset godina zbog orgijanja s pacijenticama, korištenja droga i brojnih financijskih prijestupa. Prijetila mu je kazna od 156 godina, nakon što su na sudu prodefilirali brojni svjedoci koji su hrvatskog liječnika optužili da je drogirao pacijentice, snimao ih, ucjenjivao i priređivao orgije u svom domu na Floridi.

Antolić je uhićen u listopadu 2010. nakon što je policija provela akciju usmjerenu prema liječnicima koji su prekomjerno prepisivali jake lijekove koji izazivaju ovisnost, poput oxycodonea. Riječ je o lijeku protiv bolova, a mnoge su žene koje je policija kontaktirala kazale da nikada prije nisu koristile taj lijek. Preporučio im ga je dr. Antolić, koji je imao ordinaciju na Colonial Driveu u Orlandu.

Nakon toga su mnoge postale ovisnice, a jedna je žena kazala policiji da ju je Antolić pozvao na jednu od svojih zabava s drogom i seksom već nakon trećeg posjeta njegovoj privatnoj klinici. ”Bio je liječnik i prihvatila sam. Dogodilo se nešto što nisam očekivala”, kazala je pacijentica i potvrdila da joj je Antolić dao drogu kako bi imao seksualni odnos s njom. Jedna žena, koja je s Antolićem otišla u Las Vegas, kazala je policajcima da je liječnik platio njezinoj kćeri da se odjene u donje rublje, kako bi je snimao video kamerom.

Antolić je prvo dva puta uhićen, pa pušten uz plaćanje jamčevine. Nastavio je po starom, a policija je ispitala dr. Syada Hadi Shaha, Antolićevog suradnika koji im je detaljno kazao što se događa na klinici.

”Inzistirao je da primi sve mlade i atraktivne pacijentice”, kazao je Shah. Policija je pretražila Antolićev dom, luksuznu kuću s bazenom i pronašli su više od 1400 tableta oxycodonea, kokain, pet pištolja i 37.000 dolara. Pronađene su i fotografije pacijentica u raznim pozama, koje je Antolić koristio kako bi ih ucjenjivao. Prikupljene su i SMS poruke koje je Antolić razmjenjivao s pacijenticama, a potvrđuju da su bile organizirane orgije u njegovoj kući, te da je davao drogu mladim ženama.

Podignuto je više od deset optužnica protiv dr. Antolića, od posjedovanja droge do reketarenja pacijentica i prijevare osiguravajućih društava. Pritisnut dokazima, Antolić je priznao da je koristio oxycodone, ucjenjivao pacijentice i da je koristio usluge prostitutki.

U sudnici je istaknuto da je Mladen Antolić kao liječnik imao mogućnost nabavljanja raznih lijekova koje je koristio u svojoj ordinaciji, a zbog pretjeranih doza mnoge žene su nakon toga postale ovisnice. Novac je držao na različitim bankovnim računima, kako bi sakrio svoj imetak od pravosuđa. Čak iz zatvora Antolić je planirao nastaviti posao s dilanjem droge, što su zatvorski stražari saznali kada su preslušali njegove telefonske razgovore.

Dr. Antolić studirao je i diplomirao medicinu 1979. godine u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:00