SUVLASNIK EUROMILKA

HRVATSKI MLJEKAR U SLUŽBI AMERIKANACA 'Snajperisti na mojim kamionima nisu reklama. Ali neću puno pričati, snima nas tajna služba'

Zasad u tvornici sa 36 zaposlenih proizvode sir Dragec dimljeni, sušeni, s crvenom paprikom...
 Bruno Konjević/CROPIX

Fotografija američkih snajperista koji su na kamionu pokraj Plesa raširili svoju bogatu opremu jučer je bila jedna od rijetkih snimki na kojima se mogao vidjeti dio velikog osiguranja.

No, je li kamion Euromilka s reklamom sira Dragec tamo bio slučajno ili je dio ove velike sigurnosne predstave? Odgovor smo potražili u samoj mljekari Euromilk, koja od 1998. godine posluje u selu Beloslavec, na rubu Zagrebačke županije.

Temeljiti pregovori

- Ne, nije riječ o nikakvoj slučajnosti, vjerujte mi da Amerikanci u ovakvim situacijama ništa ne prepuštaju slučaju. Naš kamion je bio tamo u sklopu dogovorenog angažmana s američkim sigurnosnim službama iz američke ambasade - rekao nam je Božidar Kuzmić, suvlasnik i direktor male mljekare Euromilk. Još početkom studenoga počeli su razgovori oko ovog posla koji uključuje i temeljite sigurnosne provjere vozača i nekoliko kamiona.

- Naši kamioni bili su uključeni i u osiguranje 2008. godine kada je dolazio George Bush. Nisu oni jedini, ima tu i autobusa pa i privatnih automobila koji su prošli sličnu proceduru. Naravno, dobit ćemo i odgovarajuću financijsku naknadu, ali cijenu i ostale detalje vam ne mogu reći do 1. 12. do kada cijeli posao traje. Vjerujte mi da se i ovaj naš razgovor sada snima iz sigurnosnih razloga - kaže Kuzmić. Iako prije osam godina nije primijetio da im je ovakva besplatna reklama donijela veću prodaju, direktor se nada da bi siru Dragec mogla skočiti popularnost.

Zasad u tvornici sa 36 zaposlenih proizvode sir Dragec dimljeni, sušeni, s crvenom paprikom, s češnjakom i zelenim paprom, pa predlažemo direktoru da napravi novi sir - Dragec snajperist.

Poslovna tajna

Nadamo se da razumijete kako zbog sigurnosnih razloga nismo u mogućnosti objaviti njegov odgovor. Ali nije poslovna ni državna tajna da u samom kamionu, dok su na njemu bili snajperisti, nije bilo ni jednog komada sira Dragec. Jer bi inače i svaki od njih mora proći sigurnosnu provjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:02