IMENOVANJE

Hrvatski sabor potvrdio četvero novih članova Upravnog vijeća novinske agencije Hine

Novi članovi u Vijeću su Andrej Matijašević, iz reda zaposlenika, te Slavko Kozina, Božidar Đerek i Suzana Grubešić
 Damjan Tadić/Cropix

Hrvatski sabor u srijedu je imenovao četvero novih članova Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina).

Novi članovi u Vijeću su Andrej Matijašević, iz reda zaposlenika, te Slavko Kozina, Božidar Đerek i Suzana Grubešić iz redova ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka.

Andrej Matijašević dugogodišnji je novinar Hine s iskustvom izvještavanja, koordiniranja i planiranja uredničkih i novinarskih poslova. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, te stekao titulu magistra na European Business Studies u Mariboru, Slovenija. Član je Sindikata novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva i bivši glavni povjerenik sindikalne podružnice u Hini. Od 2018. izvršni je urednik u Hini.

Slavko Kozina diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Aktualni je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK, s dugogodišnjim iskustvom javnog djelovanja usmjerenog na projekte iz kulture, s naglaskom na knjižni sektor.

Božidar Đerek diplomirani je pravnik, odvjetnik i partner u odvjetničkom društvu Đerek i partneri, član Hrvatske odvjetničke komore od 1997. godine te bivši novinar Hine (1992.-1993.). Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Suzana Grubešić pročelnica je Odjela za digitalno gradivo i informatičke tehnologije Hrvatskog državnog arhiva, gdje od 2018. radi na složenijim poslovima održavanja, planiranja i unaprjeđenja programske podrške i informatizaciji poslovnih procesa.

O svakom članu Vijeća se glasovalo pojedinačno, novi članovi izglasovani su sa većinom glasova, Đerek i Matijašević s po 77, a Kozina i Grubešić s po 76 glasova.

Zbog isteka mandata, članstva su razriješeni Slavica Cvitanić, Bruno Dobrović, Maja Pleskalt i Romana Bogut. Ranije imenovana Majda Tafra-Vlahović, čiji mandat još nije istekao, ostaje petom članicom Upravnog vijeća Hine.

Upravno vijeće Hine imenuje i razrješava Hrvatski sabor. Jedan član Upravnog vijeća Hine imenuje se iz reda zaposlenih u Hini, jedan član iz reda stručnjaka za medije, a ostala tri člana iz reda ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:18