‘BEST IN TEST‘

Hrvatski Telekom osvojio nagrade na najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu

Osvojili su ponovno obje umlaut ‘Best in Test‘ nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu.

Zgrada Hrvatskog Telekoma

 Davor Pongračić/Cropix

Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje umlaut 'Best in Test' nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu.

Nagrade su rezultat analize više od 39 milijuna uzoraka, prikupljenih od svih pružatelja fiksnih i mobilnih usluga u Hrvatskoj u razdoblju od šest mjeseci, između prosinca 2021. i lipnja 2022. Osvojene nagrade odražavaju stvarno korisničko iskustvo, pri čemu je HT postigao najviši rezultat u mobilnoj i fiksnoj širokopojasnoj mreži, ostvarujući u oba segmenta bolje rezultate nego prošle godine, osobito u fiksnoj mreži gdje je zabilježen 27 posto bolji ukupni rezultat, priopćili su iz tvrtke.

- Hrvatski Telekom je još jednom potvrdio status vodeće mreže u Hrvatskoj, a priznanje je tim značajnije jer dolazi kao rezultat stalnog povećanja kvalitete i brzine pristupa internetu te poboljšanja korisničkog iskustva. Tome svjedoči i rekordno uvođenje optike drugu godinu zaredom, prvi puta ikad s više od čak 100,000 novih FTTH priključaka u jednoj godini, a što je bilo popraćeno i udvostručenjem brzina optičke mreže, dok smo u mobilnoj mreži, gdje smo već poslovično jedna od najbržih mreža u Europi, dodatno povećali pokrivenost 5G mrežom na gotovo 100 gradova i više 2 milijuna stanovnika, osiguravajući gigabitne brzine diljem Hrvatske. U skladu s našom strategijom nastavljamo ulagati u mrežnu infrastrukturu pridonoseći izravno razvoju hrvatskog društva, poslovanja i gospodarstva, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Ovo je čak peti put da je Hrvatski Telekom osvojio umlaut 'Best in Test' priznanje za najbolju mobilnu mrežu, a drugu godinu zaredom i za najbolju fiksnu širokopojasnu mrežu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 11:39