NOVO SJEDIŠTE HT-a

HRVATSKI TELEKOM SELI IZ HOTO TORNJA U SKY OFFICE Zakupili su 18 katova u istočnom tornju nove zgrade na Rudešu

Zasad ne žele otkriti kada će preseljenje započeti i koliko će ono trajati

ZAGREB - Hrvatski telekom zakupio je 18 katova u istočnom tornju zgrade Sky officea gdje će biti novo sjedište ove telekomunikacijske kompanije, objavila je tvrtka Dalekovod, čija je tvrtka kćer Dalekovod ulaganja zaključila ugovor o dugoročnom najmu.

To znači da će se u potpunosti isprazniti HoTo Business Tower u Savskoj ulici gdje bilo sjedište HT-a od 2002. godine. Taj ugovor o najmu sklopljen je na 15 godina, te je očito raskinut prije isteaka najma.

Prema procjenama HT je tvrtki Hoto Zagreb Tomislava Horvatinčića za najam objekta u Savskoj ulici trebao platiti oko 75 milijuna eura za 15-godišnji najam.

Niti jedna strana ne želi otkriti po kojoj cijeni najma je HT zakupio prostor od 3. do 20 kata tornja u zagrebačkom naselju Rudeš.

U HT-u samo potvrđuju da će se preseliti u Sky office ali zasad ne žele otkriti kada će preseljenje započeti i koliko će ono trajati. I dok će Uprava HT-a biti u zapadnom, u istočnom tornju Sky officea već se nalazi Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) , tržišni regulator koji između ostalog nadzire rad teleoperatera.

Kako saznajemo nakon ugovora sa HT-om, Dalekovod je uspio iznajmiti više od 80 posto svojeg, zapadnog, Sky office tornja. Istočni toranj je u vlasništvu Zagreb - Montaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:12