IZVAN OPASNOSTI

Hrvatski vojnik doživio prometnu nesreću u Italiji, prevezen u Hrvatsku helikopterom HRZ-a

Prevezen je iz Italije u Hrvatsku helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u utorak.
Helikopter HRZ-a
 MORH

Ministarstvo obrane priopćilo je kako je pripadnik HV-a raspoređen u NATO Združeno zapovjedništvo snaga u Napulju (Joint Force Command Naples – NFCNP), ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila izvan službe, dok je upravljao osobnim automobilom.

Kako navode, prevezen je iz Italije u Hrvatsku helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u utorak, a u sklopu nastavka liječenja ozljeda koje je zadobio u prometnoj nesreći koja se dogodila izvan službe.

Nakon prometne nesreće koja se dogodila 30. srpnja 2021., pripadnik HV-a bio je zadržan na daljnjim pretragama i liječenju u bolnici Santa Maria Della Grazie u Pozzuoliju u Italiji, a osim drugih pripadnika HV-a koji su pružili potrebnu potporu članovima njegove obitelji, potporu su pružili i djelatnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici, kao i djelatnici NATO zapovjedništva.

Nakon procjene liječničkog tima da je moguć transport pripadnika HV-a, prijevoz se odvio u pratnji medicinskog tima iz sastava Zapovjedništva za potporu (dva liječnika i jedan medicinski tehničar) te jednog medicinskog tehničara iz KB "Sveti Duh" u Zagrebu gdje će pripadnik HV-a nastaviti daljnje liječenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 01:00