DRAMA U SL. BRODU

Hrvatski vojnik skočio u rijeku Savu i spasio od utapanja muškarca u invalidskim kolicima

Vojnik Stjepan Rosnaki skočio je u rijeku Savu i oslobodio unesrećenog muškarca koji je bio vezan u kolicima te ga izvukao iz rijeke

Ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/Cropix

Pripadnik 3. tenkovske satnije Tenkovske bojne “Kune” Hrvatske kopnene vojske vojnik Stjepan Rosnaki u nedjelju je sudjelovao u akciji spašavanja na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu, priopćili su iz MORH-a..

Naime, vojnik Rosnaki je brzom reakcijom, zajedno sa još dvojicom građana, spasio život muškarca koji je bio vezan u kolicima skočivši u rijeku Savu, nakon čega ga je i izvukao iz rijeke.

Ministar obrane Mario Banožić pripadniku „Kuna“ zahvalio je na iskazanoj plemenitosti i hrabrosti poručivši kako je ovo još jedan od pokazatelja izvrsnosti i plemenitosti hrvatskih vojnika.

„Vjerna služba, požrtvovnost i profesionalizam duboko su ukorijenjeni u sve naše vojnikinje i vojnike. Upravo svojim primjerom, vojnik Rosnaki potvrdio je kako se Hrvatska vojska može vrlo brzo i lako prilagoditi novim situacijama te da će biti na raspolaganju svojim građanima kad god je to potrebno“, rekao je ministar obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:30