ISPITUJU SE OKOLNOSTI

Hrvatsku rastužile dvije vijesti: U Zaraznoj s covidom preminule rodilja i beba stara 23 dana

Iz Ravnateljstva bolnice kažu da sve okolnosti smrti utvrđuju te će nakon analize javnost biti informirana o uzrocima smrti

 Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Tijekom popodnevnih sati stigle su vijesti o dvije smrti vezane za infekciju covid 19. Naime, kako piše 24 sata, tijekom jutarnjih sati u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević preminula je rodilja koja je bila spojena na ECMO uređaj. Također, 30. listopada preminula je beba stara svega 23 dana, a okolnosti oba slučaja još uvijek se istražuju.

Iz Ministarstva zdravstva za Jutarnji list su, vezano za smrt rodilje, kazali da sve okolnosti navedene smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzroku smrti od strane Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Inače, 24 sata za preminulu bebu pišu kako neslužbeno doznaju da je bila pozitivna na koronavirus, ali i da se u bolnici i dalje ispituju sve okolnosti i uzrok smrti.

- Dana 30. listopada u Klinici je preminulo dijete staro 23 dana. Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku - objavili su iz Ravnateljstva bolnice na službenim stranicama.

Također, prema informacijama 24 sata dijete je bilo reanimirano na parkiralištu, no unatoč naporima liječnika nije mu bilo spasa.

Inače na zadnjoj konferenciji Nacionalnog stožera u petak, ravnateljica Zarazne, Alemka Markotić, kazala je kako na Klinici imaju tri rodilje te da im je klinička slika dosta teška.

I iz riječkog KBC-a su kazali kako imaju sve više zaraženih trudnica te da većina nije cijepljena.

- Kod njih imamo povremeno teške do izuzetno teške kliničke slike. Posljednja, evo, djevojka '88. godište ima izuzetno tešku kliničku sliku – rekao je za medije dr. Aron Grubešić, voditelj Covid jedinice KBC-a Rijeka.

Prije nekoliko dana je i predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Ivo Ivić kazao da imaju trudnicu na respiratoru.

- Imali smo trudnicu koja je stavljena na respirator, a porod je završen carskim rezom prije vremena. Djeca donose kući bolest - donose bolesti mladim majkama, kroničnim bolesnicima, svojim djedovima i bakama. Uz ovakvu procijepljenost, mi samo možemo očekivati da će biti loše - rekao je za medije Ivić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:47