LOKALNI IZBORI

Hrvoje Burić: Ideje su nam okrenute mladim roditeljima i djeci u vrtićima i školama

‘Kao projekt demografske obnove Bura planira uvesti Dječju karticu za sve osnovnoškolce‘
Hrvoje Burić
 Željko Puhovski/Cropix

Predsjednik političke stranke Bura i kandidat za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić istaknuo je u srijedu da žele ulagati u budućnost i da su zato njihove ideje okrenute mladim roditeljima i djeci u vrtićima i školama.

Hrvoje Burić je na konferenciji za novinstvo u Rijeci rekao da Bura želi suradnjom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije pronaći odgovarajuće prostore za povećanje kapaciteta domova i dnevnih smještaja za umirovljenike, kako bi se smanjilo vrijeme čekanja u njima sa sadašnjih pet do osam godina.

"U Rijeci nema dovoljno mjesta u vrtićima niti su škole dovoljno opremljene. Kao projekt demografske obnove Bura planira uvesti Dječju karticu za sve osnovnoškolce grada kojom bi se financirali školski obroci i produženi boravak", rekao je i dodao da bi se njome, kad proračun dopusti, financirali i radni udžbenici te slobodne aktivnosti osnovnoškolaca.

Burić je naveo da bi se problem nedostatka sezonskih radnika u turizmu mogao riješiti za nekoliko dana "prilagodbom i tranzicijom nezaposlenih iz drugih dijelova Hrvatske, kad bi ih se motiviralo dobrim uvjetima za osnivanje obitelji i osiguralo im se stambeno pitanje", zaključio je Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:22