TRAŽE SPOMENIK ZA NJEGA

HRVOJE HITREC U DRUŠTVU MLADENA MARKAČA 'Smrt Đure Brodarca bila je političko ubojstvo'

Sisak, 130714.U povodu 3. godisnjice smrti Djure Brodarca, sisacki HDZ organizirao je okrugli stol s temom ratnik i politicar Djuro Brodarac. Na fotografiji: Hrvoje Hitrec govori na skupu u Sisku.Foto: Mate Piskor / CROPIX
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Smrt Đure Brodarca u osječkom zatvoru bila je političko ubojstvo jer je hrvatska vlast žrtvovala hrvatskog generala i jednog od vođa obrane protiv srpske agresije silama zla. Hrvatski vlastodršci toga doba stavili su neke svoje partikularne i europske interese ispred nacionalnih interesa. Stoga očekujem da će nova hrvatska vlast odati počast Đuri Brodarcu, da će u središtu Siska biti podignut njegov spomenik, bas kao što će u centru Zagreba biti podignut spomenik Franji Tuđmanu. Rekao je ovo Hrvoje Hitrec u nedjelju u Sisku na okruglom stolu održanom u povodu 3. godišnjice smrti Đure Brodarca.

Skup održan u dvorani biskupskih dvora u Sisku organizirao je sisački HDZ-a. Pored velikog broja Siščana, branitelja, članova stranaka i građana, okruglom stolu prisustvovali su generali Maden Markač, Marko Lukić i Željko Glasnović, admiral Davor Domazet Lošo, a predsjednik HDZ-a Siska Željko Krapljan apelirao je na hrvatski generalski zbor da ubuduće bude suorganizator ovoga skupa s obzirom da je Đuro Brodarac bio jedan od prvih Tuđmanovih generala.

Prije okruglog stola na grobu Đure Brodarca zapaljene su svijeće, a u sisačkoj katedrali svetu misu zadušnicu pedvodio je kancelar Sisačke biskupije Marko Cvitkušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:05