MORALNA ODGOVORNOST

Hrvoje Marušić i još sedam splitskih HSP-ovaca istupili iz stranke zbog rezultata izbora

HSP je pod vodstvom Starčevića, Granića, Čapka i Augustinovića doživio debakl na nedavnim parlamentarnim izborima
 Tom Dubravec/Cropix

Potpredsjednik HSP-a i predsjednik splitske podružnice te stranke Hrvoje Marušić, zajedno je s još sedam članova istupio iz stranke zbog nezadovoljstva što Predsjedništvo nije podnijelo ostavku nakon rezultata na parlamentarnim izborima, koje su ocijenili debaklom.

To što se, kažu, Predsjedništvo HSP-a oglušilo na zahtjeve splitsko-dalmatinske županijske organizacije da podnese ostavku, smatraju potpunom političkom neodgovornošću.

"Kao izraz moralne odgovornosti i nemogućnosti bilo kakve suradnje s vodstvom stranke podnosimo neopozive ostavke na sve funkcije te istupamo iz članstva HSP-a," stoji u priopćenju u ponedjeljak navečer kojeg je potpisao Marušić i još sedam splitskih HSP-ovaca.

Ističu kako će nastaviti svoj političko djelovanje na razini Grada Splita kao "neovisna politička platforma".

HSP pod vodstvom Karla Starčevića i njegovih najbližih suradnika Ivice Granića, Zvonka Čapka i Nikice Augustinovića doživio je, navode, potpuni debakl na nedavnim parlamentarnim izborima.

Kažu da je od 15.000 članova HSP-a na državnoj razini, samo 7.500 dalo glas na ovim parlamentarnim izborima koaliciji Neovisni za Hrvatsku – HSP – Generacija obnove, "što dokazuje da ni članstvo HSP-a, a kamoli simpatizeri i glasači uopće ne podržavaju rad ovog vodstva HSP-a".

Njihov zahtjev za ostavkom Predsjedništva HSP-a zbog poražavajućih izbornih rezultata predočen je na sjednici Predsjedništva HSP-a prošle subote u Zagrebu.

"Na sjednici Predsjedništva Karlo Starčević oštro se suprotstavio bilo kakvoj pomisli o ostavci Predsjedništva i njega samoga te čak napomenuo kako članovi ne razumiju svoje Predsjedništvo i kako bi članstvo trebalo preispitati svoje stavove prema politici koju vodi HSP," navodi se u zajedničkom priopćenju splitskih HSP-ovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:44