DOBIO SPOR

Hrvoje Zovko: ‘Moj otkaz na HRT-u bio je nezakonit. U roku od 8 dana moraju me vratiti na posao‘

Na Facebooku je poručio da ga moraju vratiti na radno mjesto urednika-koordinatora te platiti pripadajuće troškove sa kamatom
Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
 Dragan Matić/Cropix

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko na Facebooku je objavio da je dobio presudu Županijskog suda u Rijeci, koji je odbio žalbu HRT-a i potvrdio da je njegov otkaz na HRT-u bio, kako je napisao, nezakonit.

- HRT me u roku od osam dana mora vratiti na radno mjesto urednika-koordinatora te platiti pripadajuće troškove sa zateznom kamatom. Dvije godine govorim kako je otkaz bio nezakonit, a prijava urednice IMS-a Katarine Periše Čakarun protiv mene neistinita. Pokušali su me oblatiti, diskreditirati na najgori mogući način, no znao sam što je istina te da nikad ne bih prihvatio ništa osim istine, poručio je Hrvoje Zovko.

U nastavku objave zahvalio se mnogima koji su bili uz njega, HND-u, Sindikatu novinara Hrvatske, HRT-ovcima, hvala Europskoj federaciji novinara (EFJ) , OSCE-u, brojnim međunarodnim organizacijama, odvjetnici Vanji Jurić obitelji, prijeteljima i mnogim drugima.

- Cijelo vrijeme sam bio uvjeren u pobjedu, a uz Vanju,  bio sam siguran tisuću posto. Vanja, najbolja si. Nisam dobio Oskara, ali se osjećam super! Borba se nastavlja. Nema predaje!, poručio je Zovko.

Podsjetimo, Zovko je dobio izvanredni otkaz zbog, kako se navodi u obrazloženju, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa te uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a (IMS) Katarini Periši Čakarun.

Kako je tada HRT naveo u priopćenju, razlog za izvanredni prekid radnog odnosa je teška povreda Općih pravila o radu i ponašanju koja se sastojala od niza upućenih uvreda, nedoličnog ponašanja, krajnje neprimjerenih i neprofesionalnih izjava, izvan granica onoga što se smatra kolegijalnom i pristojnom komunikacijom. Ispad se dogodio u službenim prostorijama HRT-a tijekom radnog vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2020 10:43