POMILOVANJE SINA BOGATOG PODUZETNIKA

Hrvoje Žužić godinu dana ranije izlazi na slobodu

BMW-om 745D sa 2,15 promila alkohola u krvi skrivio je prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19), a njezin dečko Hrvoje Matijašić zadobio teške ozljede
 Mario Pušić/CROPIX

ZAGREB - Hrvoje Žužić, sin bogatog poduzetnika Željka Žužića, koji je 2007. godine osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu jer je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić, a njezin dečko Hrvoje Matijašić zadobio teške ozljede, u petak će biti slobodan čovjek, piše Večernji list. U zatvoru je Hrvoje Žužić trebao provesti još godinu dana, ali je povjerenstvo za uvjetni otpust u kaznionici Lipovci, u prosincu 2010., udovoljilo molbi za prijevremeno puštanje.

Za prijevremeno puštanje su, inače, bili ispunjeni svi zakonski uvjeti, a prethodile su mu dvije odbijenice Vrhovnog suda. Obitelj Ružice Pavić o ranijem puštanju na slobodu čovjeka koji joj je usmrtio kćer nitko nije obavijestio.

- Promijeniti ne možemo ništa, vratiti ne možemo ništa. Žao mi je i njega, žao mi je što se to baš njemu dogodilo - izjavila je Večernjem majka poginule 19-godišnjakinje Ružice Pavić. - Žao mi je što iz naše tragedije nije izvučena pouka. Treba povećati svijest mladih koji piju, a zatim voze. Svaki dan vidimo i čujemo za takve tragedije - rekla je.

Hrvoje Žužić je nesreću bio skrivio oko 5.50 ujutro kada je BMW-om 745D naletio na stražnji dio Opela Corse brzinom od 111 kilometara na sat i sa 2,15 promila alkohola u krvi.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:41