DARIO HREBAK

HSLS-ov GRADONAČELNIK BJELOVARA 'Moj brat u Irskoj radi noćne smjene u skladištu s bivšim HDZ-ovim gradonačelnikom Gospića. Ja mu skidam kapu...'

 
Dario Hrebak
 Davor Pongracic / CROPIX

Gradonačelnik Bjelovara i kandidat za predsjednika HSLS-a Dario Hrebak progovorio je u emisiji Pressing na N1 televiziji o unutarstranačkim izborima u stranci, predsjedničkim izborima, a otkrio je i jednu ekskluzivu.

- Od subote imam potvrdu predsjedništva HSLS-a da je moja kandidatura pravovaljana, a danas je završio kandidacijski postupak i od danas sam kandidat za predsjednika HSLS-a, izjavio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

U posljednji trenutak za čelnika HSLS-a kandidirao se i aktualni državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova Žarko Katić. Hrebak smatra da je to - odlična vijest.

- To je dobra vijest za HSLS, jer nije mrtva stranka, jer postoje ljudi koji vjeruju da se s HSLS-om može nešto pozitivno dogoditi u bližoj budućnosti. Drago mi je da imam protukandidata. Kakva bi to bila liberalna stranka da nemamo, pita Hrebak i dodaje da Katića poznaje i smatra ga respektabilnim kandidatom čija će njegova kandidatura promijeniti percepciju HSLS-a.

- Tri osnovna stupa na kojima ću temeljiti ovu kampanju su, kao prvo, reforma potrošenog birokratskog sustava, odnosno njegov redizajn. Drugi stup je nešto što sam uočio putujući Europom - Estonija i njihov model. Estonija je birokratski aparat odlučila promijeniti i podići gospodarstvo. Ne može se moderno gospodarstvo 21. stoljeća temeljiti na starom, potrošenom birokratskom, pa i socijalističkom, modelu iz prošlog stoljeća. I šlag na tortu, transparentnost, transparentan model upravljanja resursima, objašnjava Hrebak koji Bjelovar smatra primjerom toga.

- Građani mogu online vidjeti svako moje provlačenje kartice u nekom restoranu ili u hotelu, vide se svi računi iz proračuna, pojasnio je.

Gradonačelnik Hrebak smatra da je HDZ-u prednost ispred SDP-a.

- SDP se mora stabilizirati, neke stvari promijeniti, ono što zagovaraju u javnosti, moraju početi primjenjivati u praksi. HDZ ima svoje probleme, ja respektiram premijera Plenkovića. Ali što se tiče HSLS-a, sljedećih osam mjeseci posvetit ću izgradnji jedne vjerodostojne liberalne stranke.

Na pitanje kako to da i on i njegov protukandidat Žarko Katić dolaze iz MUP-a, odgovara:

- Završio sam fakultet. Dakle, ne smatram se drotom. Mislim da sve ovo što radim u Bjelovaru jasno dokazuje da nisam policajac. Mislim da sam visokoobrazovani građanin koji je s čašću bio dio Ministarstva unutarnjih poslova, 12 godina sam proveo u tom sustavu i to mi jako pomaže u ovom političkom mulju u kojem se nalazimo, rekao je.

Osvrnuo se i na kandidaturu Dejana Kovača, kandidata HSLS-a na predsjedničkim izborima.

- Dejan Kovač je peti kandidat u zemlji. U drugom dijelu kampanje, kada skupimo potpise, kad krenu sučeljavanja - bit će jako dobar, najavio je.

Pred kraj intervju osvrnuo se i na činjenicu da njegov brat živi i radi u Irskoj.

- Dat ću vam jednu ekskluzivu. Neki dan sam uz jutarnju kavu čitam o gradonačelniku Gospića Petru Krmpotiću, gdje je otišao i gdje se zaposlio. I nazovem brata i kažem mu - čuj, ovaj čovjek se zaposlio kod tebe. Kaže on - znam, radi noćne smjene sa mnom. Ja pitam brata jel to stvarno, on kaže - da, evo počeo je raditi, a kad je dolazio u Irsku, imao je preporuku da je dobar. Nije mu tamo značila stranačka iskaznica, samo dobra riječ.

Na pitanje kako gleda na to da jedan gradonačelnik odlazi u Irsku raditi kao skladištar, Hrebak kaže da mu to govori da je završilo uhljebljivanje.

- Vjerujem da je ovo početak urušavanja ovog uhljebničkog sustava, a čovjeku skidam kapu što je smogao hrabrosti u tim godinama otići u Irsku i s mojim bratom raditi noćne smjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 22:37