KOALICIJSKI SPORAZUM

HSP i Hrvatski suverenisti na izbore izlaze pod sloganom ‘Spremni za bolji Split‘

U Splitu ima opcija koje su ‘anacionalne, adomoljubne i antihrvatske‘ - to su kolege iz Pametno, SDP-a i Centra, kaže Mario Popović
Mario Popović i Lovre Meštrović

 
 Sasa Buric/CROPIX

Ujedinjena desnica naziv je koalicije splitskih ogranaka HSP-a i Hrvatskih suverenista koja će na lokalne izbore u tom gradu izići pod sloganom "Spremni za bolji Split".

Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisali su u srijedu čelnici splitskih ogranaka tih stranaka.

"Sloganom 'Spremni za bolji Split' upućujemo jasnu poruku da nam se pridruže svi oni koji žele promjene u Splitu", rekao je povjerenik HSP-a za grad Split Mario Popović.

Po njegovim riječima, cilj koalicije Ujedinjene desnice je okupiti pojedince, udruge i političke stranke u Splitu koje razmišljaju u skladu sa sloganom "Spremni za bolji Split".

"Ova koalicija je jedina desna politička opcija u Splitu, to je jedina opcija koja prezentira kršćanske i domoljubne vrijednosti", ocijenio je Popović.

image
Mario Popović i Lovre Meštrović
Sasa Buric/CROPIX

Najavio je kako će Ujedinjena desnica imati svojeg kandidata za splitskog gradonačelnika te kandidacijsku listu za Gradsko vijeće.

Istaknuo je kako u Splitu ima nekoliko opcija koje su već istaknule svoje kandidate za lokalne izbore, a koje su, kako je rekao, "anacionalne, adomoljubne i antihrvatske".

"To su kolege iz stranaka Pametno, SDP-a i Centra", rekao je Popović i dodao da za njih ne vrijede neke temeljne vrijednosti koje su svojstvene koaliciji Ujedinjenoj desnici i većini hrvatskog naroda.

Predsjednik splitskog ogranka Hrvatskih suverenista Lovre Meštrović istaknuo je da u Splitu najprije treba riješiti problem vrtića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2023 00:36