'NOVA REPUBLIKA'

HSS DONIO NOVI PROGRAM: 'NISMO VIŠE KONZERVATIVCI' Kažu da se okreću borbi protiv krupnog kapitala, izrabljivača građana i nepotrebne birokracije

 
Krešo Beljak
 HSS

U Hrastovici kraj Petrinje u subotu je održana programska Glavna skupština HSS-a, a kako su u nedjelju priopćili iz te stranke, uz izvješće predsjednika Kreše Beljaka o protekloj godini, koje je ovaj put usvojeno jednoglasno, na Skupštini su doneseni 'važni dokumenti koji određuju budućnost stranke'.

Usvajanjem Nacrta novog stranačkog programa pod nazivom „Nova Republika“, HSS je na ovoj Skupštini definiran kao moderna, progresivna, republikanska i zelena stranka.

HSS

- Stranku koja želi slobodnu Hrvatsku slobodnih ljudi, a čiji program će se temeljiti upravo na borbi protiv krupnog kapitala te protiv svih vrsta izrabljivača hrvatskih stanovnika. Na borbi protiv nepotrebne birokracije te na borbi za pravo svakog čovjeka da u našoj domovini dostojanstveno živi od svog poštenog rada, navodi se u priopćenju.

Donošenje detaljnog programa stranke očekuje se u prosincu 2018. godine, a već sada se može kazati kako je HSS ovime definitivno promijenio svoj politički smjer.

HSS

- Konzervativna opcija, iako je u stranačkim programima nikada nije niti bilo, ovime postaje prošlost, a HSS nakon dugog niza godina ponovno postaje moderna, tolerantna, proeuropska i socijalno osviještena politička stranka te kao takva sve spremnija za preuzimanje odgovornosti za budućnost Hrvatske, zaključuje se u priopćenju HSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:35