PORUKA VLADAJUĆIMA

HSS i HDZ: SDP i Kukuriku koalicija nemaju program za selo i poljoprivredu

 Goran Mehkek/CROPIX

Izaslanstvo HSS-a i HDZ-a položilo je u subotu vijence na grob Stjepana Radića, u povodu 87. obljetnice njegove smrti te su poručili kako SDP i Kukuriku koalicija nemaju program za selo i poljoprivredu što, tvrde, dokazuje i činjenica da su se SDP-ovci jučer pridružili izaslanstvu Autonomne hrvatske seljačke stranke na polaganju vijenca na Radićev grob.

"HSS sve vrijeme ukazuje da ova Vlada nema program za selo i poljoprivredu što je ovih dana potvrdio i njihov potencijalni partner rekavši za jedan dnevni list kako bi oni mogli popuniti rupe koje ima SDP i njihovi sadašnji partneri jer nemaju program za selo i poljoprivredu", rekao je predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Potpredsjedniku SDP-a Gordanu Marasu koji je vijenac položio jučer poručili su kako je Radić jedan od prvaka hrvatske domoljubne politike, vođa hrvatskog naroda, borac za seljaka i hrvatski puk te da se na njegov grob vijenac polaže svake godine, a ne samo uoči izbora.

"Neprimjereno je pa i degutantno da svijeću pali predstavnik Kukuriku politike koja čitav mandat zatire selo za koje je Radić bio spreman dati život", rekao je Hrg.

Iz HSS-a su poručili i kako oni imaju gotov program za selo i poljoprivredu te da će upravo selo i poljoprivreda biti jedna od najvažnijih programskih točaka Domoljubne koalicije.

Komentirao je i potencijalno koaliranje SDP-a i HDSSB-a ustvrdivši kako je predsjednik HDSSB-a ionako rekao kako im nije važna ideologija već fotelje. "To je to, trgovački pristup", kazao je Hrg uvjeren u pobjedu Domoljubne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Milan Kovač koji je predvodio HDZ-ovo izaslanstvo tvrdi kako je aktualna vlast pokazala "otvoreno svoju slabost, jad i čemer", jer nekoliko mjeseci prije izbora nemaju program o najvažnijoj temi u Hrvatskoj a to je poljoprivreda.

"Sinergija HDZ-a i HSS-a skupa s drugim partnerima pokazat će da hrvatska ima šanse i snage da se izvuče iz ove moralne, gospodarske i svake druge krize jer smo korak od bankrota što hrvatski narod nije zaslužio", poručio je Kovač.

SDP je, tvrdi Kovač, spreman na sve. "Čak idu dotle da je sramotno da ne odgovaraju na paljenje hrvatskih zastava ni u Vukovaru ni u Beogradu. Spremni su u istu ravan staviti govore četničkih vojvoda u Beogradu i njihova mentora Šešelja koji pali hrvatske zastave, s par malodobnih dječaka u Kninu koji skandiraju nekakve parole", rekao je Milan Kovač.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac je, kaže Kovač, "ostavila i srce i dušu" da organizira proslavu za preko 100.000 građana, a vladajući ju "napadaju zbog nekakvih izjava maloljetnika".

"Nadam da će ministar Ostojić pronaći one koji su crtali svastiku u Splitu i inicijatore skadniranja u Kninu, gdje se u Knin ogromna većina građana došla zabaviti i slušati domoljubne pjesme", kazao je Milan Kovač.

Uoči kninskog koncerta u sklopu obilježavanja vojno redarstvene operacije Oluja iz publike se skandiralo 'Ubij Srbina', a Gordan Maras je jučer za propuste u organizaciji koncerta optužio organizatore skupa.

"Vidjeli ste jednu istaknutu dužnosnicu HDZ-a koja nije reagirala na sramotne povike već je izišla na pozornicu i vikala 'Idemo dalje do pobjede'", prozvao je Maras kninsku gradonačelnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:16