BANDIĆEVA STRANKA

'HSS i SDP su takvi da je čudo što ih svi nisu napustili'

Milan Bandić
 Damjan Tadic / CROPIX

U stranci Rada i solidarnosti nisu se jučer previše uzbuđivali oko prigovora koje su Milanu Bandiću upućivali ostali koalicijski partneri, kao i predsjednici i članovi pojedinih oporbenih stranaka.

Na odlazak predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka u USKOK zbog sumnji na političku korupciju u slučaju prelaska Mladena Mađera u Bandićev saborski klub, kao i na iskaz SDP-ovog Zvane Brumnića, kojem su navodno nudili 3 milijuna kuna da pređe Bandiću, suradnici zagrebačkog gradonačelnika odmahuju rukom.

- HSS, SDP, pa i HNS su u tako lošem stanju da je zapravo pravo čudo da ih svi nisu napustili. Svaki od zastupnika koji je došao ima svoje razloge. No, umjesto da Beljak i ostali pogledaju u svoje dvorište, oni krivca traže u drugome. A takvi u politici, znamo svi, loše prolaze - objašnjavaju.

Što se pak tiče odlaska reformiste Darinka Dumbovića iz Bandićevog kluba, kažu da je to očekivano i da je sam Bandić u intervjuu Jutarnjem listu najavio kako će problem “između Čačića, Bandića i Reformista riješiti poslije Nove godine”.

- U toj suradnji neki smatraju da trebaju imati više utjecaja nego što im pripada i nego što su doprinijeli. Najgore je kada ljudi o sebi misle da se bez njih ne može. Budući da je bilo jako puno ulaznih transfera, dobro je da ima i koji izlazni. A o mogućim bivšima, sve najbolje. Neće ih prozivati zbog liste na kojoj su ušli u Sabor - poručuju naši sugovornici .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:16