NEGIRAJU NAGAĐANJA

HSS: Karamarko na našoj listi? Ne! To su nagađanja, a sve zbog sezone kiselih krastavaca

 Bruno Konjević/CROPIX

Hrvatska seljačka stranka još lani je predlagala oporezivanje banaka, a sada u toj stranci vjeruju da su banke dobro razumjele jučerašnji Vladin prijedlog. To su u Zadru izjavili stranački čelnici Josip Friščić i Božidar Pankretić.

Prema riječima potpredsjednika Vlade Božidara Pankretića banke su ovaj put dobro shvatile poruku s jučerašnje sjednice Vlade od kojih se traži snižavanje kamatnih stopa na švicarce i zamrzavanje tečaja franka na 5,80 kuna. Banke razumiju poruku Vlade, a oni koji to neće razumjeti, sigurno da postoje i drugi prijedlozi o kojima će se raspravljati. Ako učine ovo što od njih tražimo, nema potrebe za oporezivanjem banaka, zaključio je Pankretić.

Čelnici HSS-a demantirali su pri tom da vode pregovore s ministrom Tomislavom Karamarkom kao pojačanjem u devetoj izbornoj jedinici. Svoja pojačanja u svim izbornim jedinicama prvaci HSS-a u Zadru su tražili među stranačkim podmlatkom, sudionicima HSS-ove ljetne akademije koja je ove godine posvećenja zapošljavanju mladih visokoobrazovanih.

A, nagađanja o angažmanu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka pripisuju sezoni kiselih krastavaca. Danas je aktualan Karamarko, za dva dana će biti netko treći, jer je Jurčić već potrošen. - Prije su nas stalno pitali kad će izbori, a sada novinari pitaju tko će s kime. Mi u HSS-u ćemo samostalno - , rekao je Friščić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:59