JEDNOGLASNA ODLUKA

'HSS OD DANAS IMA 50 ČLANOVA MANJE' Iz stranke istupila jedna kompletna općinska organizacija, kao razlog navode - Beljaka

Krešo Beljak
 Goran Mehkek / CROPIX

Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi na čelu s općinskim načelnikom Marijom Hudićem napustila je tu stranku, piše Prigorski.hr.

- Jučer su potpisane ispisnice i cijela općinska organizacija napustila je stranku. HSS pod vodstvom Kreše Beljaka više nije stranka kakva je nekad bila. Samo se zove HSS, ali ne ide u smjeru kojem bi trebala - istaknuo je Hudić te dodao kako je glavni razlog izlaska nezadovoljstvo potezima predsjednika Beljaka.

Kazao je kako sve o odluci strance saznaju iz medija te da se liste sastavljaju, a nemaju informacije o svojoj županiji. - Ne zove nas se na sastanke, a do danas nije sazvan ni Županijski odbor, niti Glavni odbor. Nekada su općinske organizacije bile temelj HSS-a - kazao je Hudić.

- Naša organizacija u vrhu je po broju članova, od danas HSS ima 50 članova manje, no to ne zanima našeg predsjednika.On sve odluke donosi u Zagrebu u dogovoru s nekolicinom članova. U stranci nema demokracije, dokaz vam je što sam i ja dobio opomenu i prijetnju suspenzijom kada sam izjavio da se ne slažem s izjavom predsjednika o Udbi. Više se uopće ne cijeni mišljenje općinskih i županijskih odbora - rekao je Hudić i dodao da je ista situacija bila i na EU izborima kada je Marijana Petir dobila više glasova od sva tri HSS-ova kandidata.

- Danas se slažu liste po istom principu, imamo Rajna, Orepića koji su se nedavno pridružili, a već su postali centralne figure, dok se stari, ozbiljni članovi zanemaruju. Ne smijemo ni zaboraviti kako je Beljak obećavao da ćemo ići samostalno, no to se nije dogodilo, a rejting stranke nikad nije bio niži. Sami ne prelazimo prag, a stranku nam napuštaju lideri jakih općinskih organizacija i taj trend će se nastaviti - naglasio je Hudić.

Kazao je kako odluka o istupanju nije vezana za njegove osobne interese niti je dogovorio prelazak u neku drugu stranku.

- Nastavit ćemo lokalno raditi kao nezavisna lista i kao takvi ćemo sudjelovati na lokalnim izborima. Visoka politika nas zasad ne zanima - pojasnio je Hudić, ali nije isključio mogućnost da će kao nezavisna lista podržati neku političku opciju u finišu parlamentarnih izbora, piše Prigorski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 16:39