VRBOVSKI HOLDING

HTJELA JE BAŠ NISSAN QASHQAI Šefica komunalca namjestila natječaj i dobila željeni auto

Nije čudno da je na natječaj pristigla samo jedna ponuda, ona Auto kuće Lenac

Nina Vinski, predsjednica Uprave Komunalca iz Vrbovskog, poželjela je voziti se u novom Nissanu Qashqaiju 360, pa je za tu gradsku tvrtku kupila automobil vrijedan 165.000 kuna s PDV-om.

Kako bi barem prividno bilo sve zakonito, Vinski je raspisala natječaj za nabavu novog automobila, međutim, kada se pogledaju tehničke specifikacije tražene u natječaju, jasno je da samo jedan automobil na tržištu zadovoljava te kriterije: baš Nissan Qashqai.

Zato nije čudno da je na natječaj pristigla samo jedna ponuda, ona Auto kuće Lenac koja zastupa Nissan u Hrvatskoj.

Prepisane karakteristike

O sličnim smo namještenim natječajima opširno pisali u Jutarnjem listu kada su i državne tvrtke naručivale automobile, ali ovaj put ne samo da su tehničke karakteristike koje su se tražile u natječaju bile prepisane iz kataloga Nissanova SUV-a nego je određena i cijena koju je Komunalac spreman platiti, a koja točno odgovora vrijednosti tog luksuznog urbanog terenca.

Tako se na početnoj web stranici Nissanova koncesionara iz Kastva čak može vidjeti i oglas s akcijskom cijenom od samo 165.900 kuna za model 360.

Direktorica vrbovščanskog “holdinga” ništa nije htjela prepustiti slučaju. Tehničke karakteristike automobila koje su se tražile u natječaju napisane su na tri stranice. Uz osnovne performanse koje su se tražile, tu je i luksuzna dodatna oprema poput sjedala s kožnim detaljima, aluminijskim papučicama, sustavom kamera za parkiranje, zatamnjenim zadnjim staklima, navigacijskog uređaja, panoramskog sunčanog krova s UV zaštitom, električnih preklopivih retrovizora u boji... A sve karakteristike, jasno je, prepisane su iz Nissanova kataloga.

Pisani odgovor

Kada smo direktoricu Komunalca nazvali da je pitamo zašto je odabrala baš taj automobil i je li to u skladu sa zakonom s obzirom na to da se time automatski ograničavaju drugi proizvođači, rekla nam je samo da je to njihovo pravo i obećala poslati pisani odgovor u zakonskom roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:28