LATINICA U SIJEČNJU

'HTV 3 kreće tijekom rujna. Utakmice HNL-a manje su posjećenije od kazališta pa vjerujemo da ćemo imati publiku'

Vršitelj dužnosti glavnog urednika javne televizije Dean Šoša nekoliko je puta napominjao kako im kao javnoj televiziji rezultati gledanosti nisu i ne mogu biti najvažnije mjerilo
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - HTV 3 krenut će tijekom rujna, a HTV 4 do kraja godine, najavio je vršitelj dužnosti glavnog urednika javne televizije Dean Šoša na današnjem predstavljanju programa HRT-a za sezonu 2012./2013. godinu.

Kako za nove programe, tako i za dva postojeća, Šoša je najavio da će biti drugačiji od drugih, točnije više nego ikad inzistirat će se na javnom sadržaju, a za gledatelje pokušati izboriti kvalitetom, a ne komercijalnim projektima poput ‘Sulejmana’ i ‘Larinog izbora’. Tako je koncipiran i HTV 3.

- Postoji zasićenost komercijalnim sadržajima i puno toga je trivijalizirano. Paralelno s tim rastao je broj raznih javnih zbivanja koje publika nije mogla vidjeti na TV programima, posebno ne u udarnom terminu. Misija nam je vratiti pred male ekrane upravo publiku koju zanimaju ti događaji, što je najzahtjevniji programski sadržaji - pojasnio je Šoša.

Program će izgledati tako da će do 19 sati ići najjači sadržaji iz HTV-ove arhive, od dokumentaraca, antologijskih obrazovnih emisija do serija.

Potom slijedi filmski ciklus kultnih redatelja i glumaca poput Charlieja Chaplina, a od 21 sat ‘Art talk show’ u kojem će gostovati najznačajniji umjetnici, znanstvenici, glazbenici... Dio postojećih emisija također će se prebaciti na HTV 3 poput ‘Petog dana’ i Posebnih dodataka’.

V.d. urednika informativnog programa Hrvatskog radija Mario Harapin, v.d. glavne urednice Hrvatskog radija Biljana Romić, v.d. urednice informativnog programa HRT-a Sanja Mikleušević Pavić, v.d. glavnog urednika HRT-a Dean Šoša

- Utakmice HNL-a manje su posjećene od kazališta, tako da vjerujem da ćemo imati publiku - zaključio je Šoša koji je nekoliko puta napominjao kako im kao javnoj televiziji rezultati gledanosti nisu i ne mogu biti najvažnije mjerilo.

Isti smjer programski šefovi - Šoša i v.d. urednika informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević-Pavić - planiraju i za HTV 1 i HTV 2.

- Glavna karakteristika nove sheme ‘Novi horizonti’ je povratak javnih sadržaja u udarni termin. Također inzistirat ćemo na čvrstoj, neporomjenjivoj satnici kako gledatelje ne bi zbunjivali i naviknuli ih da uvijek znaju kada mogu pratiti svoje emisije - kazao je Šoša. Od noviteta, posebno onih u Informativnom programu tu su - vanjskopolitička emisija ‘Horizonti’ ( Dragan Nikolić i Ivana Dragičević), ‘Spektar’ ( Petar Štefanić), ‘Paravan ( Robert Zuber i Tina Šimurina), ‘Damini gambiti’ ( Elizabeta Gojan), ‘Nulta točka’ ( Mislav Togonal),...

Što se tiče emisije ‘Latinica’, ona će krenuti u siječnju ako se, kako je to objasnila Mikleušević-Pavić, ispune svi vrlo ekstenzivni zahtjevi Denisa Latina, a uskoro bi trebalo napokon krenuti i snimanje nove sezone serije ‘Odmori se, zaslužio si’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:57