TEŠKA VREMENA

HTV poništava natječaj, sapunice na jesen neće biti

Zagreb, 171209.HTV.Sjednica programskog vijeca HRT-a.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Ovo malo novca kojim raspolažemo, utrošit ćemo na neke kvalitetnije sadržaje primjerenije javnoj televiziji. Slijedom toga, poništavamo javni natječaj za nabavu domaće telenovele , koji smo raspisali 10. lipnja. I prije dogovora s Vladom, HRT je na sebe preuzeo obvezu financijskog, poslovnog i programskog restrukturiranja, a skupa, iako gledana, sapunica u tu priču jednostavno se ne uklapa - rekao je Josip Popovac, v.d. ravnatelja HRT-a, koji je proteklih dana bio na tapetu javnosti zbog odluke o nabavi sapunice, koja se na jesen trebala prikazivati na HRT-u, umjesto “Doline sunca”.

- Od početka raspisivanja natječaja za sapunicu upozoravao sam kako taj čin nipošto ne znači da ćemo sapunicu na kraju i kupiti. Odluka o natječaju za telenovelu donesena je u znatno boljim vremenima, a tada je bilo predviđeno da će gornja cijena za kupnju te serije iznositi 33 milijuna kuna. Odmah sam kazao i to da ćemo tu cijenu spustiti, jer ne možemo za sapunicu izdvojiti toliko novca, a u međuvremenu smo, suočeni s negativnim reakcijama javnosti i prijeko potrebnim mjerama štednje koje moramo provesti, od sapunice u potpunosti odustali - objasnio je Popovac.

Premda se pojedini producenti, kojima je ovakvom odlukom izmakao slasni kolač, nadaju da će HTV raspisati novi natječaj za nabavu telenovele, Popovac tvrdi kako je to vrlo upitno.

- U tom su se smislu spominjale neke mogućnosti prema kojima bi se dio produkcije telenovele pokrio marketinškim sredstvima, ali tek trebamo vidjeti hoćemo li, i kako ćemo takve modele primijeniti - rekao je Popovac.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:48