SLIKA BEZ TONA

HTV: Urednici bez kazne, trećinu plaće uzeli tehničarima

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Zbog niza propusta koji su se proteklih dana dogodili na HTV-u danas su podijeljene četiri opomene pred otkaz. Josip Popovac, v.d. ravnatelja HRT-a, uz opomene je dvojici tehničara odgovornih za nepostojanje audio-video signala s press konferencije koju je Jadranka Kosor u središnjici HDZ-a održala 4. siječnja odredio i 30-postotno jednokratno smanjenje plaće.

Pogrešna fotografija

Istu kaznu odmjerio je i djelatniku odgovornom zbog nedostatka tona u jučerašnjim “Vijestima” emitiranim u “Dobro jutro, Hrvatska”. Njihovi nadležni urednici prošli su bez kazne.

HTV-ovce je najviše zaprepastila Popovčeva kazna Iliji Jandriću, uredniku “Vijesti” na Drugom programu, koji je 30. prosinca vijest o tome kako general HV-a Nojko Marinović podržava predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića ilustrirao fotografijom saborskog zastupnika Krešimira Ćosića. Zbog toga je uz opomenu pred otkaz Jandriću plaća jednokratno umanjena 20 posto.

- Zgranut sam takvom kaznom žalit ću se Pravnoj službi jer smatram da nije riječ o uredničkoj greški - kaže Jandrić, kojem je pogrešna fotografija dostavljena iz Grafičkog odjela. Popovac je na današnjem sastanku rukovoditelja HTV-a naglasio da će se oštro kažnjavati svaki propust. Potvrđuje to i Danko Družijanić, glasnogovornik HTV-a.

Tranzicijsko razdoblje

- HRT je u tranzicijskom razdoblju zbog otežanih uvjeta poslovanja u financijskom, organizacijskom i kadrovskom smislu. Privremeno rukovodstvo ubrzano radi na otklanjanju uočenih nedostataka, što iziskuje provedbu poslovnih procesa i dodatno ekipiranje - kaže Družijanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:55