POBJEDA NA SUDU

HTZ povukao tužbu protiv irskog blogera, moraju mu platiti i sudske troškove: Uvrijedilo ih je to što im se rugao

HTZ je Bradburyja tužio jer je hrvatski turistički brend ‘Croatia Full of Life‘ sarkastično izmijenio u ‘Croatia Full of uhljebs‘

Paul Bradbury i presuda

 Facebook

Paul Bradbury, poznati irski bloger i urednik "Total Croatia Newsa", koji već 20 godina živi u Hrvatskoj i promovira turizam, nakon dvije i pol godine sudovanja s Hrvatskom turističkom zajednicom doživio je satisfakciju na sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, HTZ ga je tužio jer je hrvatski turistički brend "Croatia Full of Life" sarkastično izmijenio u "Croatia Full of uhljebs", ali i zbog kritika na račun HTZ-a. Čak je i ministrica turizma Nikolina Brnjac tražila očitovanje od HTZ-a zbog te tužbe, kojom se od Irca tražilo 100.000 kuna odštete.

Danas je Bradbury na svom Facebook profilu objavio rješenje zagrebačkog suda u kojemu stoji kako je HTZ odustao od tužbe i da HTZ mora nadoknaditi tuženiku Bradburyju 1781 euro sudskih troškova.

- U slučaju Kraljevstvo Slučajnog Turizma protiv Debelog Blogera na temu mema Croatia, Full of Uhljebs došli smo do odluke nakon dvije i pol godine - napisao je Bradbury i očito nastavio nazivati HTZ ‘Kraljevstvom Slučajnog Turizma‘, kao što je to činio i ranije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:32