LIJEČNIČKA UDRUGA

HUBOL bi da cijepljeni imaju prednost u dobivanju bolničke skrbi, napali Hasanbegovića: ‘Neznalica i sebeljub‘

‘Vjerujemo da su svjesni da preuzimaju i dio odgovornosti za smrti koje će svojim djelovanjem izazvati‘ - poručuju

Zlatko Hasanbegović

 Darko Tomas/Cropix

Nakon što je saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović najavu novih antikorona mjera u Hrvatskom saboru koje bi na snagu trebale stupiti 15. studenog komentirao riječima: "Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor", oglasila se Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL).

Oni su se na Facebooku osvrnuli na Hasanbegovićevu izjavu, ali i izjavu Mostova Marina Miletića koji je nove mjere komentirao riječju: "Otpor!"

"'Moje pravo je imati virus' (Z.H., saborski zastupnik).

'Otpor!' (M.M., saborski zastupnik).

Za njih i sve ostale neznalice i sebeljube koji će u sljedećim danima koristiti svoje pravo 'imanja virusa' necijepljenjem, mali podsjetnik da svako pravo ima svoje granice, a oni i njihova sljedba su izravno odgovorni što su ugrozili naša prava da 'nemamo virus'.

Vjerujemo da su svjesni da preuzimaju i dio odgovornosti za smrti koje će svojim djelovanjem izazvati", napisali su na Facebooku dijeleći jedan autorski komentar objavljen u Washington Postu u kojem se autorica zalaže da cijepljene osobe imaju prednost u ostvarivanju prava na zdravstvenu skrb u bolnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:38