REAKCIJA DP-a

‘HUBOL se na Penavu obrušio sjevernokorejskim modelom, a Macronu su se uvlačili kao da je Tito došao!‘

‘Svi zastupnici u saboru, pa tako i Ivan Penava, imaju obvezu propitkivati ključne odluke koje se tiču budućnosti građanstva‘

Ivan Penava

 Marko Mrkonjic/Cropix

- Domovinski pokret smatra da Hrvatska, ni pod koju cijenu, ne smije zbog nametnutih političkih rješenja, nečije samovolje i oholosti, potonuti u sukobe i eskalaciju bilo kakvog radikalizma, kojeg u pravilu potencira vlast, svojim nepromišljenim potezima preko tzv. Stožera i bahatim izbjegavanjem bilo kakvog dijaloga - stoji u Facebook statusu službene stranice Domovinskog pokreta kojim su zatražili HUBOL, Hrvatsku udrugu bolničkih liječnika, da im se ispriča.

Nakon što je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao kako su "covid potvrde, budući da zarazu šire i cijepljeni i necijepljeni, omogućile 'bioteroristima' da bez medicinske kontrole ulaze u bolnice i staračke domove bez obzira na razinu antitijela i prisustvo virusa u sebi", HUBOL je reagirao i osudio Penavu i njegovu stranku.

- Kolika mora biti inteligencija nekoga tko osobe s imunitetom stečenim cijepljenjem protiv COVID 19 bolesti naziva bioteroristima, teško je odrediti. U medicini bi rekli, u tragovima - stoji u objavi HUBOL-a, koja je zasmetala Domovinski pokret.

U stranci su kritizirali objavu HUBOL-a i nazvali je "sljepilom koje nas može odvesti u ponor suvremenog kolonijalizma".

- Taj sramotni uradak neodoljivo nas podsjeća na vremena za koja smo mislili da su daleko iza nas, a sadrži neviđenu dozu poltronizma, potpunog ljudskog beskičmenjaštva i neetične vulgarnosti, koja sramoti ne samo liječničku profesiju, već i cijelu naciju - napisali su i osvrnuli se i na posjet Emmanuela Macrona, o kojem su iz HUBOL-a također pisali na svojem Facebooku, pozivajući ga da hrvatskim vlastodršcima otkrije kako da bolje vode bitku s koronavirusom.

- U do sada neviđenom uvlačenju, Macronu je HUBOL svojim manifestom, zaželio dobrodošlicu kao svojedobno sjevernokorejska liječnička organizacija drugu Titu, a “u ime prijateljstva između dva bratska naroda”, osim oko borbenih zrakoplova, drugovi iz HUBOL-a od francuskog su predsjednika zatražili i “konkretnije upute našem Stožeru oko COVID-19 bolesti”! - ističu iz Domovinskog pokreta.

- Kada predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava izađe s određanim tezama, nakon konzultacije s različitim stručnjacima, pa i onima koji su donedavno savjetovali premijera, onda se politički HUBOL na njega obruši po već opisanom sjevernokorejskom modelu, no, kada njegove teze potvrdi čelnik Svjetske zdravstvene organizacije, onda to nije poligon za javno demoniziranje. O karikiranju nedosljednih i skandaloznih izjava Alemke Markotić – da i ne govorimo. Skromnost i poniznost vrline su uglavnom običnih, malih ljudi, a u suvremenoj politici za takve, nažalost, do sada nije bilo mjesta. Globalističke elite ipak će se na to morati priviknuti, jer okupljanja građana svih svjetonazora i raznih stranačkih i nestranačkih pripadnosti, posljednjih tjedana – takav trend potvrđuju - piše u Facebook statusu.

- U Domovinskom pokretu oko izbora najboljih metoda borbe s koronom naši medicinski stručnjaci, baš kao i u cijelome svijetu, nemaju jedinstveni stav, ali ono što ih objedinjuje je dobra namjera, zalaganje za pravo na izbor, protivljenje bilo kakvoj segregaciji, a ponajprije briga za svoie najbliže, za našu djecu i društvo u cjelini. Nametanje nečije privatne “istine”, kao stožerne DOGME ili AKSIOMA, nikada nećemo prihvatiti! Svi zastupnici u Hrvatskom državnom saboru, pa tako i naš predsjednik Ivan Penava, imaju ne samo pravo, već i obvezu propitkivati ključne odluke koje se tiču budućnosti građanstva, a posebno naše djece. Drugovi HUBOL-ovci, sada vas lijepo molimo da odmah napadnete predsjednika WHO-a, Tedorsa Adhanoma Ghebreyesusa, za “bljutavi, proračunati kukavičluk” jer je iznio identične stavove kao i predsjednik Domovinskog pokreta ili da se Ivanu Penavi javno ispričate!" - stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:24