LJUBAV PREMA GLAZBI

HUFFINGTONOV IZBOR Među 10 neobičnih svjetskih predsjednika Josipović je na prvom mjestu

Prije nego što je uplovio u uzbudljive političke vode, Ivo Josipović napisao je na desetke klasičnih djela te je izrazio želju dovršiti operu o životu Johna Lennona
Split, 050314.Predsjednik RH Ivo Josipovic u pratnji ministra Gordana Marasa na splitskom Znjanu otvorio 19. Sajam Gast.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Čizmić / CROPIX

Svi oni vode svoje nacije, stvaraju zakone i upravljaju vojskama. Iako su sada predsjednici ranije su skladali klasičnu glazbu, predavali karate i radili na kruzerima.

Jeste li se ikada pitali kako su prije nego što su preuzeli zahtjevne političke funkcije živjeli predsjednici? The Huffington Post piše o deset neobičnih predsjednika i premijera. Na ovoj zanimljivoj listi našao se i naš Ivo Josipović.

Prije nego što je uplovio u uzbudljive političke vode, Ivo Josipović napisao je na desetke klasičnih djela te je izrazio želju dovršiti operu o životu Johna Lennona. Sada za to nema vremena, ali je ipak uspio dovući klavir u predsjednički ured, piše poznati portal.

Dodaju kako je Josipović za predsjednika izabran 2010. godine. Kada je izabran za predsjednika rekao je kako neće napustiti svoju najveću ljubav - glazbu. Velika mu je želja da jednom ipak napiše operu.

Nažalost, dnevne obaveze preuzele su njegov život, a vremena za glazbu sve je manje. Ipak, uspio je u predsjednički ured barem dovući klavir.

Josipović nije jedini čiji je život obilježila ljubav prema glazbi. Bivši predsjednik Madagaskara Andry Rajoelin dugi niz godina radio je kao DJ na lokalnom radiju. Albanski premijer Edi Rama također voli umjetnost. Završio je školu za primijenjenu umjetnost u Parizu i bavio se slikarstvom. Irski predsjednik Michael D. Higgins uživa, pak, u pisanju pjesama.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi volio je zapjevati za novac. Radio je na kruzeru gdje je pjesmama uveseljavao putnike.

Slovenski predsjednik Borut Pahor bavio se, pak, muškim modelingom, a bugarski premijer Boiko Borisov radio je kao tjelesni čuvar. Australski premijer Tony Abbott školovao se za katoličkog svećenika, ali je ipak odustao. Islandska premijerka Johanna Sigurdardotti punih je 30 godina radila kao stjuardesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:20