HUMANA GESTA

Policajci donirali novac pa u pučkoj kuhinji dijelili hranu, akciju pokrenuo policajac godine

posjetili su Pučku kuhinju Caritasa župe sv. Antuna Padovanskoga, ali tu se nije radilo o 'kriminalističkom istraživanju' već o darivanju
Duje Podrug
 PU zagrebačka

Kriminalisti zagrebačke policije prikupili su donaciju za Pučku kuhinju Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskoga, a danas oko 12 sati kriminalisti su i sami podijelili obroke u pučkoj kuhinji. O donaciji je zagrebačka policija izvijestila na svojim web stranicama.

Danas oko podneva, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, posjetili su Pučku kuhinju Caritasa župe sv. Antuna Padovanskoga. Nije se tu radio o "kriminalističkom istraživanju" već o darivanju. Naime, zagrebački krim policajci prikupili su određena novčana sredstva kako bi ih donirali i darivali, u dobroj namjeri, onima koji su potrebiti.

Uvijek sve započinje s nečijom inicijativom.

Ovaj put ta je inicijativa potekla od policijskog službenika Duje Podruga. Od početne inicijative do organizacije i realizacije povećavao se i broj policijskih službenika Sektora policijske uprave zagrebačke koji su se uključili u ovu humanitarnu aktivnost, a ujedno u skladu s tim i prikupljena donacija. Početak priče je počeo tako, a završio je tako da su policijski službenici hranu pripremljenu od doniranih sredstava podijelili svojim sugrađanima koji po svoj dnevni obrok dolaze u Pučku kuhinju Caritasa župe sv. Antuna Padovanskoga.

"Danas smo se kolege iz krim-policije i ja okupili kako bi donirali potrebitima za pučku kuhinju Sv. Antuna na što smo iznimno ponosni. Drago nam je da je hrana došla do onih kojima je najpotrebnija bez obzira na njihovu nacionalnost ili vjeru. Željeli smo pokazati kako se policiju ne treba gledati samo u kontekstu represivnoga aparata već smo mi tu uvijek na usluzi građanima kojima treba pomoć. Posebno sam ponosan kako smo svi mi iz policije širom Lijepe naše reagirali tijekom epidemije korone, ali i potresa u Zagrebu, gdje smo danonoćno bili prisutni na ulicama kako bismo svojim prisustvom spriječili napade na imovinu građana", rekao nam je Podrug koji je inače do sada već sudjelovao u nekoliko donacija, a nakon što je u ljeto prošle godine sam savladao dvojicu naoružanih razbojnika koji su krenuli opljačkati banku na Černomercu.

PU zagrebačka
Duje Podrug

Podrug je zbog ovoga pothvata dobio nagradu "Ponos Hrvatske", a novac od nagrade donirao je između ostaloga Autonomnoj ženskoj kući Zagreb - Žene protiv nasilja nad ženama te upravo Župi sv. Antuna Padovanskog Zagreb sa Svetog Duha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:00