SVEČANOST

HUP obilježio 30 godina rada: ‘Treba se okrenuti budućnosti te graditi bolje gospodarstvo i društvo‘

Rast plaća i mirovina te bolji standard građana temeljni je cilj Vlade i želim da nam u tom procesu HUP bude partner, kaže premijer

Andrej Plenković

 Tomislav Kristo/CROPIX

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) obilježila je u četvrtak navečer u Laubi 30 godina rada, a svečanosti je prisustvovao i premijer Andrej Plenković čestitajući poslodavcima na svemu što rade za hrvatsko gospodarstvo, društvo i zaposlenike.

Plenković je rekao kako je doprinos poslodavaca u društvu i gospodarstvu velik, kako su oni ti koji imaju hrabrost, ideju, inicijativu, znanje, organizacijske sposobnosti u tržišnom gospodarstvu osigurati dobrobit ne samo sebi, nego i drugima, zahvaljujući proizvodnji i uslugama kojima se bave.

image

Mihael Furjan

Tomislav Kristo/CROPIX
image

Irena Weber

Tomislav Kristo/CROPIX

O snazi HUP-a, kako je rekao, govori i podatak da okuplja 6500 kompanija.

Plenković je izjavio kako su rast plaća i mirovina te bolji standard građana temeljni cilj Vlade te kako želi da im u tom procesu HUP bude partner.

Glavna direktorica HUP-a, Irena Weber, istaknula je kako je obilježavanje 30 godina HUP-a prilika da se prisjete svojih početaka, proslave sadašnjost i pogledaju prema budućnosti.

HUP je, kako je rekla, uvijek zagovarao interes razvoja i napretka. Kroz godine HUP je igrao ključnu ulogu u oblikovanju zakonodavstva, promicanju poduzetničkog duha, zaštiti slobodnog tržišta, kreiranju kulture poduzetništva.

image

Danijela Dolenec i Andrej Plenković

Tomislav Kristo/CROPIX
image

Svečanost obilježavanja 30 godina Hrvatske udruge poslodavaca

Tomislav Kristo/CROPIX

U idućih 30 godina, istaknula je Weber, možemo i želimo napraviti još jači korak naprijed.

Hrvatska kakvu je poduzetnici vide u idućih 30 godina je zemlja poduzetnika, kreatora novih prilika, onih koji pune proračun, zapošljavaju te zemlja kvalitetnih i zadovoljnih radnika, tehnološki napredna zemlja u kojoj je gospodarstvo konkurentno, izjavila je Weber.

Predsjednik HUP-a, Mihael Furjan, istaknuo je kako je HUP respektabilna institucija te kako vjeruje da je pred njima puno projekata koji će doprinijeti razvoju gospodarstva, boljoj poslovnoj klimi te boljem životu građana.

image

Andrej Plenković

Tomislav Kristo/CROPIX

Poduzetnici su važan oslonac gospodarstvu i društvu, rekao je Furjan te poručio kako će i dalje investirati i zapošljavati te kako su ljudi, odnosno zaposlenici, najveći kapital.

Dodao je kako se treba okrenuti budućnosti i graditi bolje gospodarstvo i društvo.

HUP je osnovan 1993. godine kao dobrovoljna, neprofitna i neovisna udruga poslodavaca koja štiti i promiče prava i interese svojih članova. Ima 30 granskih udruga te regionalne urede u Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu.

image

Mihael Furjan

Tomislav Kristo/CROPIX
image

Irena Weber i Andrej Plenković

Tomislav Kristo/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:51