SHRVANI PRIJATELJ

Hus se potpuno slomio: ‘Stalno mislim o toj prokletoj suboti. Je li moglo biti drugačije...‘

Husein Hasanefendić Hus, gitarist benda i blizak Akijev prijatelj, u nekoliko navrata morao je prekinuti govor jer se rasplakao

Husein Hus

 Marko Todorov/Cropix

Na zagrebačkom Mirogoju u tijeku je sprovod velike hrvatske glazbene legende, frontmena Parnog Valjka Akija Rahimovskog koji je preminuo protekle subote u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je živio s obitelj.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Na ispraćaju uz sliku na njegovu odru pisalo je: 'Tužna je naša ulica otkad nisi tu... jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju', stihovi iz popularne pjesme Parnog Valjka 'Moja je pjesma lagana'.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix

Među ostalima, emotivan govor je održao je Husein Hasanefendić Hus, gitarist benda i blizak Akijev prijatelj, koji se u nekoliko navrata morao zaustaviti jer se rasplakao.

- Stalno mislim o toj prokletoj suboti. Mislim, je li moglo biti drugačije. Aki je udisao život punim plućima. Živio je barem 2-3 života. Takva osobnost, morala je otići uz veliki prasak, kao supernova. Bio je i paun i klaun, sve što je trebalo. Davao je sve za lica ispred nas, za publiku. Kad je pjevao tugu, svi su tugovali, kad je pjevao sreću, svi su plesali. Bio je to vlak koji nije stajao. Uvijek je išao. On je bio naša lokomotiva i sad mi je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Putovali smo brzo, prijatelju, i bez stajanja, kad dođe vrijeme nema kajanja. Nadam se samo da je sada spokojan i da je našao mir koji je tražio, rekao je uplakani Hus nakon čega su suze krenule brojnim okupljenima jer je na razglasu izvedena Akijeva pjesma 'Za malo nježnosti.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2022 16:35