IZDALI PRIOPĆENJE

HZJZ: ‘Covid potvrde nemojte tražiti kod nas, već isključivo preko eGrađana ili HZZO-a‘

Domaći mediji prenijeli su netočnu informaciju kako je navedenu potvrdu moguće dobiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo
 Boris Kovacev/Cropix

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je u utorak da se COVID potvrda ne može zatražiti kod njih, već isključivo putem sustava eGrađani ili u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

"Domaći mediji prenijeli su netočnu informaciju kako je navedenu potvrdu moguće dobiti u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ). Ovim putem obavještavamo javnost kako je EU digitalnu COVID potvrdu moguće zatražiti isključivo putem sustava eGrađani i u uredima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)”, navodi se u priopćenju HZJZ-a.

U Hrvatskoj je od danas moguće dobiti digitalnu COVID potvrdu, koja vrijedi za putovanja unutar članica Europske unije, a detaljne upute kako zatražiti i dobiti tu potvrdu, nalaze se na ovdje.

Iz HZJZ-a ističu da tehničke upite oko izdavanja potvrda građani mogu uputiti Ministarstvu zdravstva ili HZZO-u. Dodaju da se podaci o provedenim cijepljenjima mogu provjeriti Portalu zdravlja u izborniku COVID-19.

"U slučaju dobivanja poruke ‘Potrebno je urediti podatke o cijepljenju’, najbolje je obratiti se u ustanovu u kojoj je osoba cijepljena radi ispravka podataka ili izabranom liječniku obiteljske medicine u slučaju da je potreban unos podataka", poručili su iz HZJZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2022 06:34