BEZ OBJAŠNJENJA

HZJZ izmijenio koeficijent: Testovima za covid cijena drastično pala nakon teksta u Jutarnjem

Iz HZJZ-a su poručili kako je cijena testiranja od 108 kuna usklađivana s kretanjem cijene testova na tržištu što će činiti i ubuduće
 Damjan Tadic/Cropix

Tjedan dana nakon što je Jutarnji list otkrio kako se u Hrvatskoj antigenski testovi prodaju po dvije cijene - 50 kuna za državne i javne službenike to stotinjak kuna za sve ostale - iz HZJZ-a stiže obavijest kako su smanjili jediničnu cijenu antigenskog testa te da će on umjesto dosadašnjih 108 koštati 62 kune.

"Nakon provedene analize nabavne cijene potrošnih materijala (testova), izmijenjen je koeficijent brzog antigenskog testiranja (što uključuje uzimanje uzorka). Cijena brzog antigenskog testa kojeg će ubuduće plaćati HZZO iznosi 61,82 kunu", priopćeno je iz HZZO-a, ali bez objašnjenja kako je cijena jednom odlukom tako drastično pala.

Podsjetimo, Jutarnji je prošlog tjedna otkrio kako je država iz robnih zaliha na tržište pustila oko 250 tisuća antigenskih testova te svim zdravstvenim ustanovama i ljekarnama preporučila da oni, u slučaju testiranja državnih i javnih službenika kojima je to uvjet za posao, košta 50 kuna, iako je u to vrijeme jedinična vrijednost testa propisana od strane HZJZ-a iznosila 108 kuna.

Uputili smo tada upit i HZJZ-u, a tamo su nam poručili kako je cijena testiranja od 108 kuna usklađivana s kretanjem cijene testova na tržištu što će HZJZ činiti i ubuduće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 03:42