OBRAT

HZJZ s Hebrangovom tvrtkom sklopio milijunski posao pa naprasno poništio natječaj. Zna se i zašto

Hebrang kaže kako je interesantno da nitko drugi nije dao ponudu, no pretpostavlja da je to zbog specifičnosti samih igala i šprici
Andrija Hebrang i Krunoslav Capak
 Cropix

Informacija prema kojoj je Hrvatski zavod za javno zdravstvo nabavlja gotovo 9 milijuna igala i šprica za cijepljenje protiv COVIDA-19 od tvrtke Kormedix d.o.o. u suvlasništvu HDZ-ovog Andrije Hebranga, a koju je jutros donio Telegram, ipak donosi obrat. Naime, natječaj je poništen.

Kako bismo vidjeli o čemu je riječ nazvali smo suvlasnika Andriju Hebranga koji je rekao da ne zna o čemu se točno radi jer kao vlasnik nije upoznat s narudžbama i takvom vrstom poslovanja.

Nešto kasnije nazvao je i objasnio da se raspitao te da je problem nastao u isporuci.

- Rečeno mi je mi da nisu mogli realizirati rok dostave zbog covida. Naime, zbog korone transporteri kasne, te je transportno poduzeće reklo da će kasniti mjesec dana - kaže Hebrang i dodaje da je interesantno da nitko drugi nije dao ponudu, no pretpostavlja da je to zbog specifičnosti samih igala i šprici koje je teško nabaviti na tržištu s obzirom na to da su sada važne zbog izvlačenja doza cjepiva.

Inače, riječ je bila o ponudi od 1.316.560,90 kuna s PDV-om, a ponudu je stručno Povjerenstvo HZJZ-a ocijenilo prihvatljivom, tvrtka je dobila bodove za brži rok isporuke od traženog pa je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak donio odluku o odabiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:15