OTKLONJEN KVAR

HZZO kaže da sustav CEZIH ponovno radi normalno te da pacijenti opet mogu koristiti e-Recepte

Sustav nije radio jučer od 10 do 17 sati, a i danas do popodnevnih sati skoro je 50 posto prometa putem CEZIH-a bilo ponovno u prekidu

Ilustrativna fotografija

 Ivo Ravlic/Cropix

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je u srijedu poslijepodne da je normaliziran rad Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava (CEZIH) pa se u ljekarnama ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta.

"Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) je normaliziran te ponovno radi u punom opsegu. Otklonjeni su svi tehnički problemi te se pružanje zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a odvija neometano", poručuju iz HZZO-a.

Sustav nije radio jučer od 10 do 17 sati, a i danas do popodnevnih sati skoro je 50 posto prometa putem CEZIH-a bilo ponovno u prekidu, što je stvorilo probleme u funkcioniraju e-Recepata, e-Uputnica, e-Nalaza, e-Naručivanja, kao i radu portala CEZIH-a.

Liječnici primarne zdravstvene zaštite, zbog pada CEZIH-a, bili su upućeni na 'papirnati' način rada, odnosno printanje uputnica i recepta, na što su iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) upozorili da za to nemaju dovoljno tiskanica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2023 04:59