NI KUNE BEZ UPUTNICE

HZZO: Medikolu od početka prošle godine smanjena sredstva za 39 milijuna kuna

'Nijedna zdravstvena ustanova koja je ugovorila više različitih djelatnosti ne može sama odlučivati o potrebama pacijenata', stoji u priopćenju HZZO-a
Zagreb, 290311.Medikol, Mandlova bb.Izvanredna konferencija za medije Medikola vezana uz otkrivenu aferu sa radioloskim pretragama.Na fotografiji: Antonia Balenovic, Boris Sruk i Josi Hat.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje priopćio je kako privatnim ustanovama plaća usluge samo ako su obavljene na temelju uputnice izabranog liječnika, a tako se činilo i po pitanju poliklinike Medikol.

- Ako pretraga nije potrebna, HZZO takvoj ustanovi neće platiti ni kunu, bez obzira na ugovoreni iznos . To je potrebno kako bi se zdravstvena zaštita mogla provesti prema stvarnim zdravstvenim potrebama pacijenata, o čemu nijedna zdravstvena ustanova koja je ugovorila više različitih djelatnosti ne može sama odlučivati - priopćio je HZZO.

Napomenuli su i kako je poliklinici Medikol za 2010. godinu smanjen isplaćen iznos osnovnog ugovora za 30 milijuna kuna, a u prva dva mjeseca ove godine za devet milijuna kuna .

- Dopisom od 8. veljače Medikolu je odbijen zahtjev za prenamjenu novca, odnosno za izdvajanje novčanih sredstava za postupke CT koronarografije iz djelatnosti radiologije - tvrde u HZZO-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:27