IZOLACIJA

HZZO OMOGUĆIO PODNOŠENJE ZAHTJEVA E-POŠTOM Evo na koju adresu ih trebate poslati i što sve u zahtjevu treba pisati

Zgrada HZZO-a
 Ivan Lacković / CROPIX

HZZO je omogućio podnošenje zahtjeva e-poštom radi ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja pa se zahtjevi za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije podnose putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u utorak da je omogućio podnošenje zahtjeva elektronskim putem i za ostale zahtjeve, osim zahtjeva za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost zbog izolacije.

Tako se, istaknuto je, elektronskim putem mogu podnijeti i ostali zahtjevi i podnesci u svrhu ostvarivanja prava kod HZZO-a, poput prijave na zdravstveno osiguranje, i to prema adresi osobe podnositelja.

HZZO naglašava da zahtjevi upućeni na e-mail adrese, osim izričitog određenja zahtjeva i naznake prava, obvezno moraju sadržavati - ime i prezime, OIB ili MBO (matični broj osigurane osobe) i kontakt telefon.

U svrhu, pak, autentifikacije pošiljatelja zahtjevi trebaju sadržavati scan ili fotografiju identifikacijskoga dokumenta (važeće osobne iskaznice izdane u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice za državljanina treće zemlje.

HZZO je izvijestio da je u proteklih deset dana na kontakt točke koje je objavio putem medija i na naslovnici njihova weba, stiglo oko 8500 mailova, od toga za Zagreb 3600.

Još dvije mail adrese za Regionalni ured Zagreb

Zato su, zbog zagušenja do kojega dolazi u mail sandučiću za Zagreb, otvorene još dvije mail adrese za Regionalni ured Zagreb.

U prilogu priopćenja HZZO je objavio i novu tablica e-mail kontakata u kojoj je napravljena razdioba na koji mail se osiguranici trebaju javiti po gradskim četvrtima Grada Zagreba, te u odnosu na Zagrebačku županiju.

Tako su navedene E-mail adrese Regionalnih ureda (RU)/Područnih služba(PS) za osobe s adresom na području: RU Osijek Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Osječko-baranjsku županiju - PS Vinkovci Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Vukovarsko-srijemsku županiju, RU Split Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Splitsko-dalmatinsku županiju, PS Slavonski Brod Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Brodsko-posavsku županiju.

Slijede E-mail adrese PS Pazin Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Istarsku županiju, PS Gospić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Ličko-senjsku županiju, PS PožOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Požeško-slavonsku županiju, PS Bjelovar Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, PS Čakovec Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Međimursku županiju, PS Koprivnica Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Koprivničko-križevačku županiju.

E-mail adresa RU Rijeka je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Primorsko-goransku županiju, PS Krapina Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Krapinsko-zagorsku županiju

E-mail RU Zagreb Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. je za gradske četvrti Grada Zagreba - Brezovica, Novi Zagreb-zapad, Novi Zagreb istok Sesvete, te za Zagrebačku županiju (Samobor, Jastrebarsko, Dugo Selo, Ivanić Grad, Sv. I. Zelina, Velika Gorica).

Za područje RU Zagreb E-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. je za ove gradske četvrti - Stenjevec, Podsused-Vrapče, Črnomerec, Trešnjevka-sjever, Trešnjevka-jug Donji Grad, a Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za ove zagrebačke gradske četvrti - Gornji grad, Medveščak, Podsljeme, Maksimir, Gornja Dubrava, Donja Dubrava, Peščenica-Žitnjak i Trnje.

Za PS Karlovac E-mail adres je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Karlovačku županiju, za PS Virovitica Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Virovitičko-podravsku županiju za PS Dubrovnik Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Dubrovačko-neretvanska županija, za PS Šibenik Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Šibensko-kninsku županiju, za PS Varaždin Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Varaždinsku županiju, za PS Sisak Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Sisačko-moslavačku županiji i za PS Zadar Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za Zadarsku županiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:28