PODIJELJENA AKADEMSKA ZAJEDNICA

I AKADEMIJA DRAMSKE UMJETNOSTI PROTIV BANDIĆA Traže obustavu dodjele počasnog doktorata: 'Ovakvi postupci narušavaju autonomiju Sveučilišta'

 
 Ronald Goršić / CROPIX

Vijeće Akademije dramske umjetnosti (ADU) na izvanrednoj sjednici u utorak je zatražilo obustavu postupka dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, doznaje se iz ADU-a.

Na izvanrednoj sjednici s 32 glasa za i dva suzdržana članovi Akademijskog vijeća ADU-a donijeli su odluku u kojoj zahtijevaju obustavu postupka dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću, potvrđeno je Hini iz Ureda dekanice ADU-a.

U obrazloženju odluke navodi se da se od Senata i Uprave Sveučilišta u Zagrebu traži obustava dodjele počasnog doktorata Bandiću s obzirom na podjele koje je pokretanje tog postupka donijelo unutar Sveučilišta i šire Akademske zajednice.

"Akademijsko vijeće smatra da ovakav, kao i nedavni slični postupci, bitno narušavaju autonomiju Sveučilišta u Zagrebu od utjecaja izvršne političke vlasti te tražimo da se na narednoj sjednici Senata otvori rasprava o načelima pokretanja postupka dodjele počasnog doktorata na našem Sveučilištu", navodi se u odluci.

Kolko je poznato, do sada su se protiv dodjele doktorata izjasnila vijeća sedam sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, od ukupno njih 34. Uz današnju odluku ADU-a, to je napravilo Vijeće Muzičke akademije, Filozofskog fakulteta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Pravnog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta te Fakulteta političkih znanosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2022 14:44