TIHOMIR JAKOVINA

I BIVŠI MINISTAR NAPUSTIO SDP 'Bernardiću, osobito me iznenađuje količina gluposti koju izgovaraš, a članarinu zadrži - trebat će vam za skupe izbore'

 
 Facebook, CROPIX

Bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića Tihomir Jakovina, obavijestio je stranačko rukovodstvo da s danom 18. prosinca napušta SDP. On je samo još jedan u nizu SDP-ovaca koji je odlučio napustiti stranku.

U pismenoj obavijesti stranačkom vodstvu navodi kako se prije godinu dana povukao iz aktivne politike i podnio ostavku na sve funkcije u brodsko-posavskom SDP-u.

"Prepustio sam samozvanoj 'pobjedničkoj Berinoj ekipi' da se na valu promjena u SDP-u konsolidira, resetira i što kvalitetnije pripremi za izbore. Rezultat koji je na izborima u svibnju 2017. postignut u Slavonskom Brodu je katastrofalan i velika sramota za SDP", ističe Jakovina.

No, i tri vijećnička mjesta dovoljna su da se s Mirkom Dusparom, navodi, složi većina u gradskom vijeću i istrguje mjesto predsjednika vijeća, a u gradske tvrtke, nadzorne odbore i upravna vijeća uhljebi još par članova obitelji i nešto slično stranačkih poslušnika.

Jakovina naglašava kako je nakon takvih izbornih rezultata bilo logično da se oni analiziraju na tijelima stranke a članovima podnese račun za katastrofalan izborni rezultat, ali ništa se dogodilo nije, piše Dnevnik.hr.

"To je vjerojatno i logično i tebi, Davore, jer takvu analizu za izborni debakl u Zagrebu, kojeg si ti vodio zadnjih 8 godina, nismo čuli. Umjesto toga, kreće unutarstranačka borba i obračun protiv neistomišljenika, a način na koji se određuje jesi li u ekipi ili nisi, još ni danas mi nije sasvim jasan", ističe Jakovina koji podsjeća na slučaj Helene Marić koja je, navodi, izbačena iz stranke zbog proslijeđenog linka s lokalnog portala na svom Facebooku.

"Kad smo već kod tog slučaja, šaljem lijep pozdrav Aleksandri Kolarić. Ukratko, stranka se pretvorila u front gdje dominiraju gruba podmetanja i spletkarenja koja su samo nastavak stvaranja jedne nezdrave i negativne atmosfere u stranci", kaže Jakovina dodajući kako je vrhunac ostavka predsjednika GO Slavonskog Broda Lujića neposredno prije stranačkih izbora i postavljanje Rajka Ostojića za povjerenika brodskog SDP-a.

Podsjeća i kako je Željko Sabo nakon odslužene zatvorske kazne za političku korupciju postao predsjednik GO Vukovara.

Predsjedniku stranke Bernardiću pak poručuje:

"Ono što osobito iznenađuje, s obzirom na tvoj dugogodišnji staž u Saboru je količina gluposti koju tamo izgovoriš, kao i sugovornici koje odabireš".

Dodaje i kako se crvenio kada je Bernardić replicirao Culeju u Saboru riječima "...niste Vi i drugi branitelji krvavih gaća hodali po Velebitu da bi oni pljačkali Hrvatsku".

Jakovina poručuje predsjedniku strankei da njegovu preplaćenu članarinu zadrži: "Trebat će vam za izbore u Zagrebu, ti su ipak najskuplji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. siječanj 2021 03:23