STIHIJE DILJEM HRVATSKE

I dalje gori kod Slanog, ali vatra više ne prijeti kućama. U požaru kod Polače ozlijeđen vatrogasac

U petak je izbio požar i u Parku prirode Kopački rit, a požar je ugašen u subotu u 6,46 sati

Požar kod Slanog

 Radari-kontrole Dubrovačka županija/

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao je kako se požar na brdu Napravić u Dubrovačkom primorju, zbog jakog vjetra, tijekom noći proširio prema mjestu Slano i zaprijetio kućama, ali je pred jutro stavljen pod nadzor.

Simović kaže kako nijedna kuća nije bila ugrožena, uz veliki napor vatrogasaca, a danas će se sanirati ono što se sinoć aktiviralo, i pratiti požar jer je još uvijek po vrhovima brda.

"Kiša je noćas pala svugdje, samo je zaobišla Slano. A vremenski se uvjeti stalno mijenjaju”, dodao je.

Na intervenciji sudjeluje stotinjak vatrogasaca s 24 vozila iz IVP Dubrovnik, JVP-a: Konavle, Dubrovačko Primorje, Dubrovački vatrogasci i DVD-a Ston, Putnikovići, Ponikve, Kuna, Slano i Majkovi.

Pored zemaljskih snaga, požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova (tri Canadair-a i jedan Air Tractor).

Ozlijeđen vatrogasac kod Polače

Požar kod naselja Polača u Podinarju i dalje je aktivan, a prilikom gašenja jedan je vatrogasac zadobio ozljedu glave, izvijestila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

“U jutarnjim satima zatraženo je angažiranje protupožarnog zrakoplova Canadaira CL-415”, dodali su iz HVZ-a.

U gašenju tog požara u petak je sudjelovalo je 57 vatrogasaca, s 23 vatrogasna vozila te jedan kanader, dok je jedan vatrogasac, pripadnik dislociranog DVD-a iz Karlovačke županije ozlijeđen.

Na području Šibensko-kninske županije u petak je izbio još jedan požar, na području Đevrsaka i Varivoda, u čijem su gašenju sudjelovala 23 vatrogasca i protupožarni Air Tractor. Ugašen je nešto iza 18 sati.

U petak je izbio požar i u Parku prirode Kopački rit, a požar je ugašen u subotu u 6,46 sati.

Gorjela je trava, nisko raslinje i mješovita šuma, a na intervenciji su sudjelovala 82 vatrogasca s 25 vatrogasnih vozila.

“Tijekom jutra se očekivao angažman jednog protupožarnog zrakoplova, međutim situacija na terenu je povoljnija te se odustalo od istoga”, priopćeno je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:57