URED PREDSJEDNIKA

‘I dalje nema dogovora Milanovića i Plenkovića o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost‘

‘Ja sam tu da branim demokraciju‘, rekao je Milanović i dodao da nije dobio nikakav formalan dopis Andreja Plenkovića
Andrej Planković i Zoran Milanović
 CROPIX

Predsjednik Reepublike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković i dalje se nisu uspjeli dogovoriti o održavanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, doznaje N1 iz Ureda predsjednika, odakle su poručili da Milanović ostaje kod svega što je rekao u svom posljednjem intervjuu.

Tada je, podsjetimo, rekao da su prijepori oko održavanja te sjednice 'smiješna igrica', kao i da je Plenkovićeva optužba 'da zbog nekakve izjave iz 2016. snosi odgovornost' najluđi napad koji on u hrvatskoj politici u zadnjih 20 godina pamti.

Rekao je i da smatra kako Plenković mimo njega želi uređivati pitanja od nacionalne sigurnosti.

- Zar to nije očito. Ali to ne može tako, ja sam tu da branim demokraciju, rekao je Milanović i dodao da nije dobio nikakav formalan dopis Andreja Plenkovića.

- Sljedeće preko kotlovnice neka pošalje dopis ovdje i kantu ugljena, rekao je Milanović, na što mu je Plenković odgovorio da se radi o banalizaciji jednostavnih tema.

- Poziv za sastanak koji ide ministrima koji su po zakonu pozvani potpisuju predsjednik države i vlade. Da bi došlo do potpisivanja potrebno je da oni koji to potpisuju i njihovi uredi dogovore vrijeme, lokaciju, teme sastanka... Za to postoje predstojnici ureda. Za to ne treba u intervjuu vrijeđati te ljude. Ja poštujem ljude koji rade u kotlovnicama, pošteno, ali koga on diskvalificira, svog ili mog predstojnika ureda? Hajdemo vidjeti tko normalno surađuje, a tko ne. Ne vidim potrebu da razgovaram s njim telefonom, poručio mu je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:35