LUDILO SE NASTAVLJA

I Mejašima zabranili koncert u Puli? ‘Do nas je došlo objašnjenje da smo - birtijaška glazba‘

Tamburaši u starkama i njihov hit ‘Zorica‘ nepoželjni u Puli

Mejaši

 Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Zvuči pomalo nevjerojatno, ali koncert popularnih tamburaša Mejaša na Kaštelu u Puli je - zabranjen! Učinilo je to, kako saznaje Glas Istre, Povjerenstvo koje odlučuje o tome što će se odvijati u Areni, na Kaštelu i u Fortu Bourguignon.

Nikola Bosilj iz Mejaša rekao je za Index kako je "usmeno do njih došlo objašnjenje da je to birtijaška glazba". Iako su zatražili pismeno obrazloženje ove odluke, još ga nisu dobili.

Da je doista došlo do zabrane, potvrdio je ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, Gracijano Kešac, dodavši kako nije on taj koji je donio odluku, nego Povjerenstvo. A Kešac je jedan od članova Povjerenstva. Ostali članovi su Darko Komšo (ravnatelj Arheološkog muzeja), Sanja Cinkopan Korotaj (direktorica TZ-a Pule), Emina Popović Sterpin (pročelnica za kulturu u Gradu Puli) i glazbeni producent Edi Cukerić.

Gradonačelnik Filip Zoričić nedavno je povodom zabrane koncerta narodne i turbo folk glazbe u Domu sportova također spominjao da organizatori nisu kontaktirali Povjerenstvo.

Ovaj put Povjerenstvo je to koje je donijelo odluku i pitanje je hoće li je i može li je Zoričić promijeniti. Gradonačelnik je za Index rekao da "prvi put čuje za to".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:02