SUSRET U ZAGREBU

I Milanović se sastao s Čovićem: ‘Razgovaralo se o statusu hrvatskog naroda u BiH‘

Razgovaralo se o ‘osiguranju prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BiH‘ u skladu s Daytonskim sporazumom

Zoran Milanović i Dragan Čović

 Dario Andrišek/Ured Predsjednika

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović primio je u srijedu u Zagrebu Dragana Čovića, predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, objavio je Ured predsjednika, dodajući da se razgovaralo o "osiguranju prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BiH".

image

Zoran Milanović i Dragan Ćović

Dario Andrišek/Ured Predsjednika

Predsjednik Milanović i Dragan Čović razgovarali su o statusu hrvatskog naroda u BiH te o potrebi osiguranja prava Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BiH, u skladu s Daytonskim sporazumom, a što uključuje i legitimnu zastupljenost u institucijama i tijelima vlasti BiH, kaže se u priopćenju.

Idući opći izbori u BiH planirani su za listopad 2022. a predsjednik HDZ BiH Čović ranije je naznačio kako bi ih najveća hrvatska stranka mogla bojkotirati ne izmijeni li se prije toga izborni zakon, odnosno ukoliko se Hrvatima ne zajamči da će sami moći birati svog člana Predsjedništva BiH i zastupnike u domovima naroda državnog i entitetskog parlamenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2023 09:54