GRMOJA OPTUŽUJE

‘I ministar Grlić Radman trlja ruke jer treba usmrtiti još 50 tisuća svinja. Njegova tvrtka dobit će 8 milijuna eura‘

„Dio ide njemu (ministru), dio njegovoj obitelji, bratu sestru i ostalima“, rekao je Grmoja.

Gordan Grlić Radman, Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Zastupnik Nikola Grmoja (Most) izjavio je u utorak u Saboru kako je među onima koji „trljaju ruke“ zbog informacije da Europska komisija traži od Hrvatske eutanaziju dodatnih 50 tisuća svinja zbog afričke kuge i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Zna se tko su najveći izvoznici svinjskog mesa, Njemačka, Danska, Španjolska, i njihovi će proizvođači zbog toga trljati ruke, ali i uvozni lobiji i ministar Grlić Radman, rekao je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu.

Ustvrdio je i da će tvrtka Agroproteinka, koja zbrinjava eutanaziranje životnije, u ovoj godini od države za taj posao dobiti osam milijuna eura.

„Dio ide njemu (ministru), dio njegovoj obitelji, bratu sestru i ostalima“, rekao je Grmoja.

"Na muci Slavonije zgrću milijune, to je politika ove Vlade“", ustvrdio je.

image

Nikola Grmoja

Damjan Tadic/Cropix

Mostov zastupnik je Vladu prozvao, rekavši da je „išla prikriti“ koliko je "stvarno novca dodijeljeno Agroproteinki", i da je u rebalans državnoga proračuna zato stavila stavku ‘Koncesionar usluga skupljanja i uklanjanja nus proizvoda‘, kako bi prikrili da je ta tvrtka dobila dodatnih dva milijuna eura za posao zbrinjavanja eutanaziranih svinja.

Sačić: Vlada nam ne funkcionira, to je nenarodna vlada

Željko Sačić (HS) pozdravio je odluku Slovenije da zbog velikog broja ilegalnih migranata uvede nadzor na granicama s Hrvatskom.

„Možda nas Slovenci osvijeste da nam Vlada ne funkcionira, da je to nenarodna vlada koja ne brine o nacionalnim i o državno-sigurnosnim interesima, o općoj i imovinskoj sigurnosti hrvatskih građana“, izjavio je zastupnik.

Nezadovoljan je što se ne poštuje Zakon o nadzoru državne granice u kojemu, kaže, stoji da policija bez ikakvih pitanja (može postupati), ako procjeni da je u pitanju „masovna najezda ilegalnih migranata, potencijalnih kriminalaca, potencijalnih terorista….“

„Ne bježe oni od rata, sa djecom, ženama, starcima oni su mladi, vojno sposobni vojnici koji imaju jasan cilj“, rekao je Sačić, navodeći da Vlada u tom slučaju ima pravo, „poput naših prijatelja susjeda Mađara i Slovenaca dići žilet žicu, dići pričuvni sastav vojske“.

No, mi moramo znati da nemamo vojsku za takvu prigodu jer su je uništile politike zadnjih 15-20 godina, nemamo pričuvni sastav, pa kad su nas pogodili potresi nismo imali koga poslati, nego su BBB i Torcida su branili narod od nesreća, rekao je Suverenist Sačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:51