NOVI PROBLEM ZA KARAMARKA

I MOST ŽELI IZBORE ŠTO PRIJE? Danas na Vladi Petrov otkriva plan: tražit će raspuštanje Sabora?

 Tomislav Krišto / CROPIX

U jeku krize vlasti, za danas u 10 sati je najavljeno održavanje sjednice Vlade na kojoj bi čelnik Mosta Božo Petrov trebao objaviti zaključke sjednice Nacionalnog viježća održane u utorak naveče

- Most je donio odluku, sutra ćemo je prezentirati predstavnicima u Vladi, a nakon toga javnosti. Ono što sigurno možemo reći je da nećemo dopustiti da se netko igra s državom i s nacionalnim interesima, rekao je Petrov za RTL.

Na dnevnom redu Vlade je 30 točaka. Među njima je zaključak o ubrzavanju pripreme i provedbe prve faze projekta LNG terminala na otoku Krku, odnosno procesa izgradnje plutajućeg terminala za skladištenje i uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina. Vlada zaključkom za to zadužuje nekoliko ministarstava te posebice firmu LNG Hrvatska d.o.o. Na dnevnom je redu i Vladino davanje suglasnosti na ugovore o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika na kopnu i to za šest istražnih prostora. Tako bi Vlada trebala ovlastiti ministra gospodarstva Tomislava Panenića da potpiše ugovor s Inom i s nigerijskom tvrtkom „Oando PLC“ za po jedno istražno polje te za četiri istražna polja s kanadskom tvrtkom „Vermilion“.

Prema pisanju Novog lista moguće je da sve procese oko izglasavanja povjerenja Tihomiru Oreškoviću ili Timislabvu Karamarku prekine sam Most.

Iako u toj stranci jučer nije bilo moguće dobiti reakciju na HDZ-ove poteze, nije isključeno, neslužbeno je za Novi list rekao jedan sugovornik iz Mosta, da odluče zatražiti raspuštanje Sabora, što onda automatski znači nove izbore. Za to bi sigurno imali potporu oporbe, ali prije Nacionalnog vijeća Mosta o tome nitko službeno ne želi govoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:36