MIRELA HOLY

‘I na fakultetu sam bila neobična, kao neki alien. Izazivala sam sablazan, ‘brijala‘ na zen i asketizam‘

Kao introvertirana osoba, izuzetno sam osjetljiva pa mi je odjeća oklop koji me štiti od vanjskog svijeta, kaže bivša članica SDP-a

Mirela Holy

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Bivša ministrica zaštite okoliša u Vladi Zorana Milanovića, bivša članica SDP-a, komunikacijska stručnjakinja, profesorica na privatnom fakultetu, Mirela Holy, u intervjuu za RTL prisjetila se svojih početaka u politici, a otkrila je i neke detalje iz privatnog života. Kaže kako je još kao studentica bila u skladu sa sobom, prvenstveno što se mode tiče - odijevala se drugačije, nosila razna pokrivala za glavu i plašteve što ponekad nije dobro prošlo kod okoline. Jedna je od onih koja je pauzirala godinu dana nakon srednje škole, upisala fakultet, odnosno smjer za koji je shvatila da joj ne ide, a potom se krajem akademske godine odlučila za nešto drugo.

- U tih godinu dana pauziranja nakon srednje škole posložile su mi se kockice i imala sam iskren interes za nastavak obrazovanja pa su mi prvi mjeseci studiranja na Filozofskom fakultetu ostali u jako pozitivnom sjećanju. Tad sam studirala indologiju i etnologiju, no već na kraju prvog semestra shvatila sam da jezični studij poput indologije nije za mene jer nisam talentirana za jezike. Stoga sam se na kraju prve godine prebacila na komparativnu književnost i nisam požalila.

image

Mirela Holy

Josip Moler/CROPIX

Mnogim studentima, a i profesorima, bila sam neobična, kao neki alien, jer je moj odjevni stil tad bio daleko radikalniji no danas. Naime, nosila sam visoka pokrivala za glavu, plašteve i dugačke, neobične haljine pa sam izazivala sablazan i vrlo negativne komentare. Jedno vrijeme imala sam i pola obrijane glave, a otraga dugačku kosu u pletenici. ‘Brijala‘ sam na zen i asketizam i odlično se zabavljala - rekla je Holy za RTL.

Nastavila je studiranje magisterijem pa doktoratom, a nakon završenog studija nije mogla pronaći posao.

- Izuzetno sam introvertirana osoba, a naše je društvo krojeno po modelu ekstroverta. Introverti se često percipiraju kao neambiciozni, sramežljivi, pa i slabi. To je potpuno pogrešno, no poslodavci su skloni donositi mišljenje o kandidatima na temelju predrasuda i stereotipiziranog prvog dojma. No nisam sjedila skršenih ruku i žalila samu sebe, već sam radila mnoge honorarne poslove, posebice u medijima pa sam stekla iskustvo i očvrsnula. Moj moto je: ono što te ne uništi, ojača te, pa sam na temelju tih iskustva, paradoksalno, ojačala samopouzdanje - iskrena je Mirela.

image

Mirela Holy i Đurđa Tedeschi

Darko Tomas/CROPIX

Fotografi je često "ulove" u šetnji zagrebačkom špicom. Uvijek je, naime, sređena od glave do pete.

- Moj stil pripitomio se u odnosu na studentske dane. Kao introvertirana osoba, izuzetno sam osjetljiva pa mi je odjeća oklop koji me štiti od vanjskog svijeta. Draže mi je da se ljudi bave mojim izgledom i odjećom, nego mojom osobnošću. Najvažnije mi je da sam zadovoljna sobom i da radim ono što me veseli. Drago mi je ako se nekome sviđa moj stil, ali to ne utječe na moje odluke vezane uz odijevanje. Kad mi se nešto sviđa, nije me briga ako se to nekome ne sviđa. Sama sam sebi najvažnija i najveći autoritet po pitanju stila, ne samo odijevanja, već i načina života. Nikad nisam bila sklona kompromisima - zaključila je za RTL Mirela Holy.

image

Mirela Holy

Neja Markicevic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:32